Акцизът върху бездимните цигари е нравствен данък. Той не цели

...
Акцизът върху бездимните цигари е нравствен данък. Той не цели
Коментари Харесай

Емил Димитров: Акцизът върху бездимните цигари е нравствен данък

Акцизът върху бездимните цигари е духовен налог. Той не цели да сътвори търговски преимущества на едно сдружение за сметка на друго или на един стопански оператор за сметка на различен. Това сподели в предаването „ 120 минути” Емил Димитров”, народен представител от Обединените патриоти.

Първоначалният отвод на Обединените патриоти да поддържат повдигането на акциза на бездимните цигари, а по-късно смяната на решението им се дължи на следващата некомуникативност от страна на част от ръководещите, добави той.

„ Считат, че откакто ги подкрепяш за всичко, не са длъжни да те питат. Там грешката беше, че Цветанов и Менда Стоянова не изговориха нещата, а взеха решение през главата и някои сътрудници се наскърбиха – тъй като ги пренебрегваш, а след това от тяхно име го пускаш. Това е неприятна комуникативност от страна на Менда Стоянова”.

Може ли да обещаеш 300 лева пенсия и когато би трябвало да ги събираш, да кажеш – няма да ги групирам от тези, а ще ги събираме примерно от инвалидите – който кашля по-малко ще дава на този, който куца повече, разяснява още дипутатът.

" Парите с в алкохол, цигари и горива. От алкохол не ги събираме, от цигарите като не ги събираме, от горивата имаме проблеми, тъй че от кое място да дойдат тези пари. Така че министър председателят беше прав, Менда също е права, макар че съветниците, които дадоха при започване на годината параметрите, трябваше да плануват, че ще се случи това нещо с тези цигари.

Малките цигари за какво не се таксуват с по-малък налог, а се броят на парчета. Все отново тук се брои всичко на парчета – и дебела цигара, и дребна цигара, и дълга, и къса се брои по еднакъв метод. Тук не приказваме за насипен тютюн на килограми. В Европа няма правила, тъй че ние сме свободни, до момента в който в Европа не дадат, да си създадем. Трябвало е да го създадем по-рано.

Самите производители споделят, че след 20 година няма да създават естествените цигари, само че те 50 година популяризират естествените и в никакъв случай не са споделили – Много са нездравословни, спрете, а споделят – Много са положителни, нашите са по-чисти ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР