Акция за почистване на централната градска част организират младежи от

...
Акция за почистване на централната градска част организират младежи от
Коментари Харесай

Младежи от Добрич с акция за почистване на централната градска част

Акция за разчистване на централната градска част провеждат младежи от Добрич . Инициативата има за цел освен да се облагородят местата, където жителите на града се разхождат всекидневно, само че и да се даде образец на хората от всяка възраст, че чистотата и приятният външен тип на заобикалящата ни среда зависят от всички нас

Младежите са избрали име за акцията си – „ Ние можем “, като с това желаят още един път да покажат, че да променим това, което не ни харесва, да живеем по-добре и по-щастливи, зависи единствено и само от нас . Инициативата им за разчистване ще обхване централната пешеходна алея и Градския парк. Това съгласно тях са и местата, които хората избират най-често за своя разходка. 

„ Все по-често обръщам внимание какъв брой е мръсно в града ни “, споделя един от уредниците на акцията Калоян Ризов. Той е студент втора година в Медицинския лицей „ Йорданка Филаретова “ в София, само че образованието онлайн го задържа към момента в родния му град. 

Осем са главните уредници на почистването, като те ще се разпределят в пет района от парка и центъра . От Община Добрич са поели уговорката да им обезпечат ръкавици и чували, само че Калоян предлага хората, които ще се включат в акцията, също да си носят.  

15-годишната сестра на Калоян Симона Ризова споделя, че освен тя, само че и техните родители са приели концепцията и оказват помощ с каквото могат за реализирането ѝ. 

„ Общината и компаниите за разчистване в действителност имат директна връзка с това в каква среда живеем, само че обществото ни е извънредно време да поеме и своята част от отговорността “, добавя 19-годишната студентка по право Мартина Миланова. 

Това е първата самодейност на Калоян Ризов и неговите другари, само че всички са уверени, че няма да е последната, както и че в случай че почистените от тях места бъдат напълно скоро още веднъж нечисти, това няма да ги откаже от задачата да покажат, че всички „ ние можем “ .  

Почистването е планувано за събота, 19 февруари, от 09.00 часа.  

Репортаж по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР