Акция за почистване на река Огоста край Монтана се проведе

...
Акция за почистване на река Огоста край Монтана се проведе
Коментари Харесай

Доброволци почистиха река Огоста в Монтана

Акция за разчистване на река Огоста край Монтана се организира през вчерашния ден. Идеята е на Станислав Мънков, а в самодейността интензивно се включиха и членовете на Мухаро-спининг клуб по лов на риба „ Огоста “ от всички възрасти. Още в 9 часа сутринта Преслав, Александър и Деян с ръкавици и риболовен ботуши, събираха отпадъци от коритото на Огоста.
„ Искаме да помогнем на реката да е по-чиста, да опазим рибите в нея. Тук са пуснати над 50 000 пъстърви “, споделят момчетата.
В чувалите си са събрали телефон, револвер, само че не същински, автомобилни гуми, обувки, елементи от облекла и какво ли още не.
”Ще има награди, само че ние не сме пристигнали за премиите, пристигнали сме да почистим реката, да помогнем на природата”, уверено декларират тримата.
Реката край Монтана е обичано място за улов на пъстърва в режим „ дръж и пусни “ освен за българи, а и за чужденци. След края на акцията за най-малките бе проведено учебно заведение за лов на риба на тематика „ Етиката в риболова “, като за най-активните имаше и награди.
"Събраните боклуци ще бъдат извозени от екипи на общинското дружество ”Чистота” ", увериха уредниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР