Акциите на фирмата се вдигнаха с 18% след изявлението ©

...
Акциите на фирмата се вдигнаха с 18% след изявлението ©
Коментари Харесай

Twitter може за пръв път да излезе на печалба

Акциите на компанията се подвигнаха с 18% след изказването

© Dado Ruvic Още по тематиката
Бил Гейтс влага над 1.7 милиарда $ в държавни учебни заведения в Съединени американски щати

Милиардерът чака да се подобрят изискванията за учители и качеството на обучение
25 окт 2017
Успешните български ICO истории

В страната се заражда цяла екосистема от компании, които набират капитал по нов метод и работят посредством блокчейн технология
20 окт 2017 " Добри вести са усъвършенстването на разноските и опцията за излизане на облага, само че вложителите желаят да видят главно напредък на месечните консуматори и приходите. "
Майкъл Пахтер, Wedbush SecuritiesСоциалната мрежа Twitter разгласи, че идващото тримесечие може да бъде първото в историята на компанията на облага. От основаването й до момента Twitter работи на загуба, като от една от най-обещаващите обществени медии тя се трансформира по-скоро в тежест за вложителите. През предходната година Twitter си търсеше покупател, само че до договорка не се стигна макар интереса от страна на Гугъл, Salesforce и други компании. Сега обществената мрежа се насочва към облага, откакто усъвършенства разноските си и стигна до няколко покупко-продажби за продажба на данните си на други компании. Така Twitter към този момент не е толкоз подвластна от рекламите в платформата си, написа Reuters.

Акциите на компанията се подвигнаха с 18% до 20.31 $ и стигнаха най-високото си равнище от половин година. Изключвайки късото покачване на книжата на компанията от средата на годината, това е най-високото достигнато равнище от началото на 2016 година

Само за звезди

Twitter продължава да бъде " обществената мрежа на звездите " като президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че не съумява да се конвертира като привлекателно място за всеобщите консуматори – по този начин, както се случи с Фейсбук, Instagram и Snapchat. През последните месеци Twitter подписа няколко покупко-продажби за живо покритие на събития, които се отразяват добре на приходите на компанията. Тяхната огромна цел е да привлекат повече консуматори, само че за момента няма осезателен резултат и Twitter остава с малко над 330 млн. консуматори – надалеч от Фейсбук с нейните 2 милиарда Повишението е с 4 млн. консуматори по отношение на второто тримесечие на годината, само че цялостният растеж е надалеч от мечтаното движение.

Според Twitter през последните месеци са подписани и доста контракти с огромни предприятия, които ще оказват помощ за по-добрите резултати на компанията в бъдеще. От компанията отхвърлиха да назоват клиентите си, с които са подписани споразуменията.

Приходите на обществената мрежа за третото тримесечие са 590 млн. $. Въпреки че това в действителност е намаляване от 4% по отношение на същия интервал на предходната година, анализаторите имаха по-ниски упования.

Грешка в преброяването

От Twitter означиха, че компанията е преброявала неверно месечните си консуматори до момента, макар че грешката е била дребна – в границите на 1%. Проблемът идва от хората, които са влизали в други приложения на компанията като Fabric, която тази година Twitter продаде на Гугъл.

" Да, дейните месечни консуматори на Twitter се покачват с 4 млн., само че растежът на приходите остава огромен проблем ", разяснява Майкъл Пахтер от Wedbush Securities. " Добри вести са усъвършенстването на разноските и опцията за излизане на облага, само че вложителите желаят да видят главно напредък на месечните консуматори и приходите. "

Пред акционерите изпълнителният шеф на Twitter Джак Дорси разяснява, че компанията тества нови тактики за привличане на консуматори. " Вече залагаме на по-добро свързване на хората с техните ползи и тематики, които ги вълнуват. Продължаваме да опитвам. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР