Акциите на Advanced Micro Devices Inc. поскъпнаха с четвъртък, достигайки

...
Акциите на Advanced Micro Devices Inc. поскъпнаха с четвъртък, достигайки
Коментари Харесай

AMD е най-добрата акция от S&P 500 през 2019 г.

Акциите на Advanced Micro Devices Inc. нарастнаха с четвъртък, достигайки нов дневен връх за първи път от съвсем две десетилетия, написа Bloomberg. Ценните бумаги се търгуваха с 5,8 % по-скъпо при $48,53. Предходният връх бе подложен на 5 юни 2000 година - $48,50.

През последната година производителят на чипове се показва изненадващо добре. Благодарение на растежа от 150 % през цялата 2019 година, акциите на AMD носят най-голяма възвращемост измежду фирмите от S&P 500. От скорошно дъно през октомври, те нарастнаха с цели 70 %.
 Снимка 459800
Последният растеж идва откакто Nomura Instinet повиши прогнозата си за цената до $58 от $40. Nomura е единствено последният образец за оптимизма на анализаторите. По-рано тази седмица Rosenblatt Securities повиши прогнозата си до $65 и съобщи, че AMD е най-подходящата компания, в която да инвестирате, в случай че желаете експозиция към производството на полупроводници.

Ралито през 2019 година се дължеше главно на оптимизма към новите артикули на AMD. Компанията показа новото си потомство на процесорите за десктоп машини Ryzen. През август компанията сподели и новия си процесор за сървъри. Производителят ще е и главен снабдител за новата видео подпора на Microsoft Corp.

Тестът за акциите ще бъде по-късно този месец, когато компанията ще регистрира резултатите за последното тримесечие. Уолстрийт чака учетворяване на облагата по отношение на година по-рано и 50 % нарастване на приходите.
 AMD пусна по-евтин и по-производителен сървърен процесор от Intel
AMD пусна по-евтин и по-производителен сървърен процесор от Intel

Гугъл към този момент е клиент на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР