Активност е била засечена в основния ядрен обект на Северна

...
Активност е била засечена в основния ядрен обект на Северна
Коментари Харесай

Нова активност е била засечена в основния ядрен обект на Северна Корея?

Активност е била засечена в главния нуклеарен обект на Северна Корея , което подсказва, че Пхенян може да преработва радиоактивни материали за бомби след неуспеха на срещата на върха с Вашингтон, оповестява Агенция Франс Прес.
 

Възможните признаци на нова преработвателна активност предходната седмица идват откакто срещата на високо ниво сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун приключи ненадейно без съглашение за нуклеарната стратегия на Пхенян. След провалените диалози Северна Корея съобщи, че обмисля благоприятни условия за дипломатическо решение със Съединени американски щати , а предходната седмица Ким Чен Ун удостовери, че е отворен за договаряния с Тръмп единствено в случай че Вашингтон излезе с " вярното отношение ".
 
Центърът за стратегически и интернационалните изследвания заяви, че сателитните изображения на нуклеарната площадка Йонгбьон от 12 април са посочили пет мотриси наоколо до оборудването за обогатяване на уран и лабораторията за радиохимия. " В предишното тези профилирани железопътни транспортни средства наподобява са били свързани с придвижването на радиоактивни материали или акции за преправка ", сподели основаният във Вашингтон наблюдаващ.
 

Тръмп и Ким организираха първата си среща в Сингапур през юни м.г. Тогава водачът на Северна Корея подписа съглашение с неразбираемо дефинирано предложение за " нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ". Но невъзможността да бъде реализирано съглашение на втората среща на върха в Ханой за отвод от нуклеарната стратегия на Пхенян в подмяна на облекчение на глобите повдигнаха въпроси по отношение на бъдещето на целия развой. Президентът на Съединени американски щати се отдръпна от частичната договорка, препоръчана от Ким, която включваше предложение за разрушение на комплекса Йонгбьон.
 Gulliver/Getty Images-->
На към 100 км северно от Пхенян, Йонбьон е домът на първия нуклеарен реактор в страната и е единственият прочут източник на плутоний за оръжейната стратегия на Севера. Смята се, че Йонгбьон не е единственото оборудване за обогатяване на уран в Севера, а закриването му единствено по себе си не е знак за завършек на нуклеарната стратегия на страната.
 

Северна Корея прекъсна нуклеарните и ракетните тествания по време на дипломатическия развой през 2018 година, само че Международната организация за атомна сила съобщи, че има признаци, че Йонгбьон се употребява в края на февруари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР