Активизирало се свлачище е затворило черен път между русенското село

...
Активизирало се свлачище е затворило черен път между русенското село
Коментари Харесай

Активизирало се свлачище е затворило път към станция на "ВиК" в Русенско

Активизирало се свлачище е затворило черен път сред русенското село Пиргово и помпена станция на "Напоителни системи-клон низък Дунав " и станция на "ВиК ". Обслужването на оборудванията на двете сдружения е невероятно, заяви заместник-областният шеф на Русе Валентин Колев.

Той изясни, че през вчерашния ден екипи на противопожарната работа са били на място. Районът се изследва и през днешния ден. Целта е да се реши какви ограничения да се подхващат, с цел да се обруши натрупалата се земна маса, която да не основава проблеми отсега нататък.

При сриването е злепоставен и тръбопровод на "ВиК ", който зарежда село Пиргово. От сдружението са реагирали незабавно и подават вода към обитаемото място през различен водопровод.

Заместник-областният шеф разяснява, че все още няма терзания по отношение на реките и язовирите в региона. Проблем има само в село Красен. Там река Русенски Лом заля преди няколко дни дворове на три къщи, като водата към момента не се е отдръпнала.

Колев изясни, че язовир "Баниска " се изпуска следено. Той се поддържа със напълнен на към 50 % размер, с цел да може да поеме ново количество вода при възможни значителни превалявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР