Активистите на Да, България Михаил Дончев и Иван Бондоков, които

...
Активистите на Да, България Михаил Дончев и Иван Бондоков, които
Коментари Харесай

Активисти на Да,България: Нямаме общо със схемата Спас/Александър. Измами и нас

Активистите на Да, България Михаил Дончев и Иван Бондоков, които в медийни изявления бяха посочени като някогашни съдружници на Спас Василев от Кочериново изпратиха отворено писмо до медиите. В него те показват, че те не са се възползвали по никакъв метод от измамника, а също като доста други са били подведени.

Двамата декларират, че компанията „ Еспас Медия “ е била основана като медиен план за уебсайт на британски език с европейска устременост, а не като организация за продажба на самолетни билети.

" Всички съдружници сме излъгани от Спас/Александър, само че точно ние двамата първи се усъмнихме в дейностите и самоличността му и на практика го разобличихме. Ние също по този начин първи предприехме дейности за блокиране на сметката на компанията посредством шефката Лора Драгнева и по този метод срутихме построената от него финансова пирамида с продажба на билети ", декларират Дончев и Бондоков.

Ето и цялостния текст на писмото им:

По мотив на медийните изявления във връзка със случая Спас/Александър и като някогашни съдружници във компания „ Еспас Медия “ ООД, ние Михаил Дончев и Иван Бондоков, желаем да изясним следното: 

Имената ни бяха забъркани в тази ситуация с политически подтекст и с внушението, че сме знаели и съдействали на машинациите на Спас Василев. Това безусловно не дава отговор на истината. Ние, както и останалите съдружници, а и доста други хора бяхме ловко заблудени от подправената идентичност „ Александър Николов “ за активността и претекстовете му.

Фирмата „ Еспас Медия “ беше основана като медиен план за уеб страница, списван на британски с европейска устременост, а не като организация за продажба на самолетни билети. Всички съдружници сме излъгани от Спас/Александър, само че точно ние двамата първи се усъмнихме в дейностите и самоличността му и на практика го разобличихме. Ние също по този начин първи предприехме дейности за блокиране на сметката на компанията посредством шефката Лора Драгнева и по този метод срутихме построената от него финансова пирамида с продажба на билети.

Още напролет подадохме предупреждения по Търговския закон за овакантяване на компанията заради съмнителното държание на Спас/Александър и след приключване на законните периоди бяхме заличени като съдружници. Нито ние, нито останалите съдружници сме се облагодетелствали от сметката на компанията. Всъщност точно ние двамата прекъснахме тази поредна композиция на Спас/Александър и сътрудничим с способените органи за изясняване на събитията по схемите му.

Всички мнения, които внасят политически подтекст в този случай, считаме за неточни и манипулативни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР