Ако знаете кръвната си група, браво! Вие сте по осведомени

...
Ако знаете кръвната си група, браво! Вие сте по осведомени
Коментари Харесай

Важна информация за кръвните групи, която трябва да знаете

Ако знаете кръвната си група, отлично! Вие сте по осведомени от съвсем половината американци.

От 1004 възрастни в Съединените щати, които дадоха отговор на неотдавнашно изследване на Quest Diagnostics, единствено 57% са декларирали, че знаят кръвната група.

Подобна обстановка се следи и в Русия.

Разочароващи резултати

За съпоставяне, 74% от интервюираните си спомнят дългата си ключова дума от домашната Wi-Fi мрежа, а 75% са знаели какъв брой пари имат в банковата си сметка.

За доста други персоналната здравна информация се оказва " тъмна Индия ". По-малко от двама от петима са знаели, че имат нараснал холестерол или кръвна захар.

Като се има поради, че тази информация е значима поради риска от развиване на някои болести, ръководителите на изследването подчертаха, че резултатите са тревожни.

С изключение на незабавни случаи, при които можете да получите кръв от повсеместен донор, лекарите съвсем постоянно правят кръвни проучвания, с цел да дефинират кръвната ви група и да открият дребни антигени в нея преди трансфузия или интервенция.

Причини за познаване на кръвната Ви група

Новородените могат да развият хемолитична болест, в случай че тяхната Rh група (т.е. позитивна или отрицателна) не съответствува с майка им, написа Zdrave.to. И според от кръвната Ви група може да имате нараснал риск от формиране на кръвни съсиреци, сърдечни болести, някои типове рак и даже тежка диария.

Ако знаете кръвната си група, ще може да дарявате кръв и да помагате на нуждаещите се в незабавни случаи, в случай че банките с кръв не са задоволителни.

А Вие знаете ли личната си кръвна група?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР