Ако заговорим за SimCity – една от най-популярните РС симулации

...
Ако заговорим за SimCity – една от най-популярните РС симулации
Коментари Харесай

Прототип на SimCity за NES се появи след почти три десетилетия

Ако заговорим за SimCity – една от най-популярните районен съд симулации на 20 век – сигурно последната асоциация като платформа за нея, която ще извършите, е Nintendo Entertainment System. Въпреки това, точно прототипна версия за конзолата на Nintendo, изчезнала преди цели 27 години, в този момент се появи на бял свят.
Градоустройствената симулация в действителност има версия за SNES от 1991 година, което единствено по себе си е историческо достижение. Но когато студиото Maxis и Nintendo вършат проява на играта, те демонстрират и версия за NES, която по този начин и не вижда бял свят. И до момента в който множеството геймъри просто са не запомнили за нея, тя се трансформира в свещения граал на историците на гейминга.



Докато не се появи на последното издание на Portland Retro Gaming Expo.

NES версията на SimCity в действителност е неповторима. Тя заема междинно място сред формалното и изпипано SNES издание и прототипната версия, родена от дизайнерския талант на основателя на серията Уил Райт и Шигеру Миямото . Нещо повече, тя даже демонстрира геймплей детайли, които не са намерили място в SNES врата, само че ще станат познати на геймърите много по-късно.



За благополучие, има хора като създателя Франк Чифалди и неговата Video Game History Foundation, които са буйни в запазването на основни артефакти на нашето богато гейм минало. В допълнение към поуките от старите уроци, тези игри ще дадат визия за мисловните процеси на дизайнерите и разработчиците дълго откакто са изчезнали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР