Ако влезем в правителството, ще спрем доставките на словашко оръжие

...
Ако влезем в правителството, ще спрем доставките на словашко оръжие
Коментари Харесай

Робърт Фицо: Ако влезем в правителството, ще спрем доставките на словашко оръжие за Украйна

Ако влезем в държавното управление, ще спрем доставките на словашко оръжие за Украйна

Целта ми е да сътвори устойчиво държавно болшинство в Словакия като това, основано от Виктор Орбан в Унгария.

Робърт Фицо е водач на социалистите в Словакия (Словашка социалдемокрация). Бивш министър-председател.

В рамките на ПЕС Фицо дружно с Корнелия Нинова държат по-консервативна линия по отношение на войната в Украйна, в отбрана на обичайните полезности и против джендър идеологията.

 

Интервю за Мagyar Hirla

 

 

След дълги диспути и недействителен референдум Народното събрание на Братислава реши в последния ден на януари предварителните избори да се проведат на 30 септември в Словакия. Според политически специалисти кабинетът на министър председателят Хегер, който сега е малцинствен и върви към сигурен провал. Очакванията са победител на предварителните да бъде алиансът на някогашния министър председател Робърт Фицо.

 

„ Всеки, който следи словашката политика, знае доста добре, че политическата непоклатимост постоянно е била обвързвана с моята партия. Малко като вашата страна, където политическата непоклатимост е обвързана с премиера Виктор Орбан и Фидес “, сподели Фицо.

 

Досега партията му е печелила четири пъти избори Той акцентира, че след гласуването в края на септември - в случай че неговият съюз завоюва - цел номер едно е да се сътвори постоянна държавно управление.

 

Робърт Фицо споделя: задачата на новия кабинет ще бъде да стабилизира стопанската система, да овладее растящата инфлация и цените на енергоносителите. За това като модел ще се употребяват и въведените от Орбан в Унгария ограничения.

 

„ Мисля, че в случай че глобите не работят, би трябвало да се направи нещо друго. Трябва да намерим нещо друго. Ако глобите не работят, а в противен случай ни вредят – тогава може би би трябвало да променим тази санкционна политика “,каза още левият водач.

 

Роберт Фицо счита санкционната политика на Европейски Съюз за неправилна и сподели още, че е печален да види, че съдействието на Вишеградската четворка на равнище Европейски Съюз не е най-идеалното сега.

 

Според него страните от Вишеградската група са били доста по-способни да съставляват ползите си в Брюксел по време на предходния му мандат като министър председател. При вероятно връщане на власт той още веднъж би разчитал на поддръжката на Виктор Орбан.

 

„ Това не е война сред Русия и Украйна. Това е на първо място война сред Съединени американски щати и Западния свят и Русия в Украйна “, акцентира някогашният министър председател.

 

По отношение на руско-украинската война той заема сходна позиция като Будапеща. Според Фицо дребни страни като Словакия, Унгария или Чехия в действителност страдат от вредите, породени от войната.

 

Той акцентира, че в случай че пристигна на власт, ще спре доставките на оръжия за Украйна. „ Мисля, че кротичък проект, който не е доста фрапиращ, е по-добър от боен проект, т.е. непрестанно да се удължава войната в Украйна.

 

Ако моята партия стане част от държавната коалиция, тогава ще спрем доставката на оръжие от Словакия за Украйна, тъй като не имаме вяра, че това е решението на казуса “, сподели той.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР