Ако видите немския кораб „Bottsand” някъде в пристанището, едва ли

...
Ако видите немския кораб „Bottsand” някъде в пристанището, едва ли
Коментари Харесай

Вижте защо немски кораб се сгъва като "ножица" под ъгъл 65 градуса ВИДЕО

Ако видите немския транспортен съд „ Bottsand” някъде в пристанището, надали му обърнете внимание. Това е по този начин, тъй като в множеството обстановки това транспортно средство не се откроява от другите морски съдове. Изглежда доста всекидневно, до момента в който не стартира да работи по специалността си. Работата е там, че корпусът на Bottsand може да се сгъва като ножиците. Максималният ъгъл, който могат да доближат частите на съда е 65 градуса.



За какво е нужна толкоз необикновената структура? Всъщност всичко е напълно просто. Развитието на добиването и производството на нефт в целия свят има, наред с други неща, толкоз неприятното следствие като произшествия на петролни танкери и пробив на тръбопроводи в морето.



Когато това се случи, върху водата се образува нефтено леке. Всяко такова място е екологична злополука, която би трябвало да бъде отстранена допустимо най-скоро. Именно за решаването на сходни проблеми са нужни немските кораби Bottsand.

Образувайки триъгълник, съдът стартира да събира нефта дружно с водата и да ги пропуща през специфични филтърни резервоари. Събраният петрол се слага в обособени контейнери на кораба и по-късно се излива в танкери.



Общо през днешния ден в Германия има два сходни кораба. Всички те се числят към Военноморски сили, само че в действителност се занимават извънредно с цивилни задания. Разбира се, други страни също имат сходни кораби.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР