Ако ви е писнало от сутрешното кафе или просто искате

...
Ако ви е писнало от сутрешното кафе или просто искате
Коментари Харесай

8 ползи за здравето, ако замените кафето с чай

Ако ви е писнало от утринното кафе или просто желаете да измененията навиците си - преминете на чай!

Това ни поучава латвийският портал Delfi. И вижте какъв брой позитивни неща ще се случат със здравето ви (все отново умереното кафе също е потребно - тъй че можете да се върнете към него по-късно).

 
Зъбите ви ще са по-светли
Една от аргументите, заради които усмивката ни губи белотата си, е следващата чаша кафе. Чаят също може да направи зъбите ни по-тъмни, само че не толкоз, колкото кафето. Особено в случай че предпочитате зелен чай или оолонг.
Намаляване на холестерола
Това изказване " работи ", в случай че избирате еспресо или френско пресовано кафе: тези питиета съдържат съединения, които могат да покачат равнищата на неприятния LDL холестерол, който е нездравословен за сърцето и кръвоносните съдове. Не желаете да се занимавате с това кое кафе е здравословно и кое не? Преминете на чай.

По-малко киселини
Честото пиянство на кафе може да докара до киселини, защото кофеинът нападна мускула сред стомаха и хранопровода, позволявайки на стомашния сок да проникне в отвореното пространство. Въпреки че чаят също съдържа доста кофеин, той не провокира този резултат и предизвиква по-рядко киселини.

 
Подобрен сън
Чаят също е с високо наличие на кофеин, като в някои сортове той е няколко пъти повече от кафето, само че не е толкоз нездравословен за съня ви, колкото кафето.

 
Намалени равнища на тревога
Ако пиете доста кафе (много - значи повече от четири чаши на ден), евентуално нервната ви система е прекомерно подтиквана. Това може да се прояви като нараснало равнище на тревога, нервност и раздразнителност. Ако казусът е подобен, пробвайте се да преминете на чай.
Мускулните конвулсии ще изчезнат
Имате конвулсии или синдром на схванатите крайници? Възможно е да става въпрос за дефицит на магнезий. Възможно е обаче да страдате от дефицит на магнезий, тъй като кафето пречи на организма ви да го усвоява. Опитайте се да преминете на чай за известно време, той може да ви помогне да се отървете от спазмите и крампите.

 
Намаляване на вероятността от развиване на някои форми на рак
Редовното пиянство на чай доста понижава риска от развиване на рак на черния дроб и колоректален рак, както и на рак на стомаха, панкреаса и гърдата. Всичко се дължи на антиоксиданта ECGC, съдържащ се в чаените листа: той оказва помощ в битката със свободните радикали, които способстват за развиването на раковите кафези.
Поддържане на здравословен баланс на течностите в организма
Препоръчва се да изпивате чаша вода след всяка чаша кафе, с цел да поддържате здравословен баланс на течностите в организма. Чаят, въпреки това, няма същия резултат и оказва помощ за задържане на влагата в организма, което значи, че ще се чувствате и ще изглеждате отлично.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР