Ако в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс,

...
Ако в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс,
Коментари Харесай

Гюров: Ако се гледат промените в Изборния кодекс, няма да реализираме мандат

Ако в Народното събрание се гледат измененията в Изборния кодекс, от „ Продължаваме Промяната ” няма да осъществят втория мандат. Това съобщи пред NOVA председателятна Политическа партия Андрей Гюров.

„ Народните представители към момента имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората “, акцентира той.

В сряда на конференция Кирил Петков разгласи, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са подготвени да сформират държавно управление на малцинството с втория мандат.

" Минаха два месеца от изборите. Единственото, което ГЕРБ направи, е да избере Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание и да изкара хората на улиците поради хартиената бюлетина. Ние сме в политическа невъзможност след свалянето на нашето държавно управление. Тук сме дружно с " Демократична България ", с цел да кажем, че не може да се продължава повече по този метод. Имаме подготвеност, в случай че пристигна при нас вторият мандат, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството ", съобщи още Кирил Петков.

Промените в Изборния кодекс влизат за разискване в пленарната зала през днешния ден.

Депутатите ще гласоподават на първо четене импортирания от Българска социалистическа партия законопроект за промени в Изборния кодекс, посредством които се вкарва смесено гласоподаване и на процедура се връща хартиената бюлетина.

Очаква се точката да бъде вкарана като втора на днешното пленарно съвещание, защото окончателното гласоподаване на измененията в Закона за запазване на околната среда е закрепено като първа за през днешния ден.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР