Ако Украйна успее да проведе интелигентна отбранителна война през тази

...
Ако Украйна успее да проведе интелигентна отбранителна война през тази
Коментари Харесай

Буданов заяви, че Украйна се готви за нова контраофанзива, въпросът е кога

Ако Украйна успее да организира умна отбранителна война през тази година, то през идната украинските въоръжени сили ще могат да подхващат ново контранастъпление. Това оповестява The Wall Street Journal, чиито публицисти разговаряха с началника на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов.

Според скорошно изследване на основания в Лондон Институт за отбранителни проучвания съветската окупационна войска ще доближи върха на своите нападателни качества до края на тази година и по-късно ще бъде принудена да се оправя с дефицита на бронетехника.

Според Буданов главният въпрос е дали западните съдружници са подготвени да дават на Украйна муниции през цялата година, до момента в който отбранителните сили се приготвят за своята интервенция. В същото време той твърди, че руснаците „ няма да имат задоволително мощ “, с цел да реализиран завладяването на два източни района на Украйна тази година.

Институтът за проучване на войната означи, че забавянето на западната помощ е разрешило на Руската федерация да премине в нахлуване в три направления по едно и също време, а също и да превземе Авдеевка. Украинската контраатака през лятото на 2023 година не съумя да пробие съветската защита поради неналичието на задоволително оръжия и положителната отбрана, която бяха построили руснаците. Към днешна дата ЗСУ са в защита с една съществена цел: да не позволен завладяването на още територии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР