Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от

...
Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от
Коментари Харесай

Училищата могат да купуват тестове за учениците над 5. клас,...

Ако учебните заведения обезпечат със лични средства проби за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката (МОН) да е предоставило безвъзмездни.

Това ще бъде позволено с нова заповед на министрите на опазването на здравето и на образованието и науката, която ще актуализира настоящите сега Насоки за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, оповестиха от МОН. Промените към този момент са готови и са изпратени за координиране в Министерството на здравеопазването.

Частните учебни заведения, които са регистрирани в българската просветителна система, получиха безвъзмездни проби за децата от I до IV клас и върнаха учениците от начален стадий в клас по едно и също време с всички останали.

Междувременно в МОН са постъпили няколко устни и писмени запитвания от частни учебни заведения, които имат опция сами да закупят проби за по-големите възпитаници, с цел да възстановят напълно присъственото образование, без да чакат доставка от страната. На всички тях е отговорено, че това може да стане след смяна в Насоките, одобрени със упоменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата смяна да стане факт в околните дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР