Ако смятате, че сте креативна личност, то можете да опитате

...
Ако смятате, че сте креативна личност, то можете да опитате
Коментари Харесай

Как се рисува по номера?

Ако смятате, че сте изобретателна персона, то можете да опитате да създадете лична картина. Ако вашето предпочитание, блян е е да създадете произведение на изкуството, то тогава можете да опитате да рисувате по номера… А знаете ли по какъв начин да рисувате по номера? Прочетете цялата публикация и ще разберете доста значими неща, касаещи точно този вид изобразяване.

Рисуването по номера с багра илюстрира концепция, която е лесна за схващане. Идеята е да се раздели картината на части и по-късно да се работи върху всяка от тези елементи поотделно. Рисувайки по този метод, действието се свежда до оцветяване по скица, елементарно, подредено и комфортно. За да се реализира постоянен цвят се минава с багра по няколко пъти.

Прочетете идващите редове за да разберете по какъв начин сполучливо да изработите картина за рисуване по номера.

Какво е тъкмо е изобразяване по номера?

В основата се състои концепцията за изобразяване с багра и четка, само че по номера. Важно е да отбележим, че не е нужно да сте карали курсове в художествени школи, с цел да рисувате сходни картини. Достатъчно е да имате самообладание, предпочитание и да желаете да създадете забавен шедьовър. Всичко се случва с помощта с елементарна четка за изобразяване и акрилни бои за оцветяване.

Броят на цветовете, които употребявате, зависи от това какъв тип и какъв брой комплицирана картина желаете да извършите. Най-често дребните модели са с по-малко цветове и по-големи зони за оцветяване. По-сложните и огромни пейзажи и натюрморти се характеризират с потреблението на най-малко 20 цвята и голям брой дребни зони, с цел да оформят добре светлосенки.

Съществуват и монохромни картини за изобразяване по номера, в които се употребява единствено черно или черно и сиво.

Няколко потребни съвета, които би трябвало да знаете, преди да закупите пъвият комплект за изобразяване по номера

Днес можете да закупите картини за изобразяване по номера от доста търговци, както онлайн, по този начин и в обичайни магазини. Този огромен избор подготвя към огромно разнообразние от модели. Важно е да обърнем внимание на няколко детайла, които да имате поради преди покупка:

Наличие на подрамка – от време на време липсва такава подрамка, с цел да е по-изгодна цената. Дръжте на това, да участва такава, защото това може да затрудни фрапантно вашето креативно преживяване. Най-честите проблеми са: напукване на акрилните бои при рамкиране, извъртане на платното и прокъсване на основата при опит за лично обтягане.Четки в комплекта – изключително в случай че това ви е първия модел за изобразяване по номера е значимо да обърнете внимание на включените четки. Най-често те са 3 на брой с друг размер.Крепежи за окачване на стена – в забързаното си всекидневие постоянно нямаме време да оставим творенията си за рамкиране. Това може да се окаже ненужно в случай че във вашия компект има включени кукички, халки и винтчета за окачване.

Етапи при рисуването по номера

Рисуването с багра по номера е елементарен метод за разработване на комплицирани картини. Независимо дали рисувате единствено един обект или комплициран натюрморт, оцветяването на картина по номера следва няколко съществени стъпки:

Етап 1: Пригответе се за изобразяване

Помислете за най-светлото и комфортно място за работа у Вас. По опция използвайте статив за изобразяване. Ако работите на бюро или маса, покрийте повърхността с поставка, с цел да избегнете трайни зацапвания.Напълнете съд с чиста хладка вода. Препоръчваме потреблението на преварена или дейонизиране вода, с цел да се избегне отлагането на котлен камък.Позиционирайте четките за багра покрай вас. Не ги оставяйте потопени в съда с вода, с цел да не се разрошат върховете им.

Етап 2: Подгответе боите

Добрият художник приготвя добре консумативите си преди да стартира да твори.

Най-често в комплектите за изобразяване по номера са дадени 3 размера четки. Потопете ги във вода и ги изплакнете деликатно. Не оставяйте доста вода в космите на четката. За задачата може да я допрете леко до стената на съда с вода или да употребявате салфетка. Върхът на четката би трябвало да е леко навлажнен, с цел да не въздейства на гъстотата на боите, само че и да ги нанася компактно.

Преди да започнете да нанасяте багра върху платното за изобразяване е значимо да се уверите, че съответният цвят багра е в правилната консистенция. Колкото и добре да са затворени контейнерчетата с акрилни бои, от време на време е допустимо да се забележи изсъхване на най-горния пласт. За целта добавете няколко капки вода и разбъркайте деликатно. Не потапяйте цялата четка, а единствено връхчето.

Етап 3: Стартирайте с рисуването

Съществуват няколко техники на осъществяване на картините за изобразяване по номера:

От ярко към мрачно: първо се оцветяват зоните с бели или доста светли цветове. По този метод на границите с тъмни цветове ще се получи ясна и отчетлива границаОт център към краища: Започва се от централната част на картината и постеменно се минава към периферията. Така се заобикаля зацапване при досег на ръката, която рисува.От горе надолу: Идеята е същата като при предходната техника, само че с тази разлика, че тук е по-лесно да се следи по кое време е време да сменим цвета.От огромно към малко: При тази техника първо се оцветяват огромните зони, които най-често се явяват и декор на картината. За най-после остават дребни елементи в централните обекти. По този метод се отстрани опастността да оцветите върху подробност до момента в който оцветявате огромна зона.

Независимо коя техника за изобразяване по номера изберете е значимо да спазвате правилото “Използвайте по-малко багра, от колкото смятате за нужно “. Правилното оцветяване се показва в нанасяне на няколко тънки равномерни пласта.

Етап 4: Промяна на цвят

При смяна на цвета, който оцветявате, е значимо да изплакнете обикно четката, с която работите. Препоръчваме най-малко 2 изплаквания и подсушавания в салфетка преди да я потопите в новия цвят, изключително в случай че преминавате от ярък към мрачен цвят или противоположното.

Етап 5: Преливане на зони

Следват и стадии по запечатване на картината и слагане в рамка.

Финални думи

Опитайте нещо друго! Рисувайте по номера! Нещата се случват елементарно, комфортно и прелестно! Не е нужно да присъствате на някакви уоркшопи, или на курсове с други хора! Всичко можете да сторите сами у Вас! Ако към този момент имате насъбран опит в областта на изобразителното изкуство, импровизирайте с ваши техники, опитвайте нови такива и продължавайте да творите!

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР