Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и

...
Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и
Коментари Харесай

Новини на детски език: Виж какви промени в учебната програма предлага МОН

Ако следите " Дневник ", с цел да не изпускате най-важните вести и истории, към този момент могат да го вършат и децата ви. Всеки понеделник " Детски Дневник " препечатва текст от уеб страницата, който в налична за по-младите читатели форма оповестява и изяснява настоящи събития от страната и света.

Статиите са подобаващ метод децата да се срещнат със протичащото се в обществото и добър мотив за диалог (а за какво не и спор) в фамилията по тях. Заради възрастта на читателите, за които е предопределена рубриката, редакцията взе решение да затвори за мнения публикациите от нея.

е част от платформата за поощряване на четенето и четивната просветеност измежду децата. Още вести на детски език можете да намерите, а повече за " Книговище " -.

Знаеш ли какво е Гондвана? Това е един доста остарял мегаконтинент - още от праисторията на Земята, когато Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и по този начин нататък още не се били отделили една от друга. Сигурно забелязваш на картата по какъв начин те се напасват като късчета от пъзел.

Досега за разделянето на континентите се учеше в учебно заведение. Сега обаче има предложение това да се учи единствено по избираемите предмети.

И други неща могат да отпаднат от образователната стратегия. Това да вземем за пример може да се случи с " Моето семейство и други животни " от писателя Джерълд Даръл. Това е историята на едно момченце, което в действителност обича животните и мъкне какво ли не у дома, до момента в който живее със фамилията си на остров Корфу. Други оферти са свързани с местенето на уроци от един клас в различен. Не е елементарно да се реши в кой клас е най-добре да се учиш да се ориентираш с компас и да изчисляваш комплицирана рента.

Тези и други промени в програмата се разискват в Министерството на образованието. Там се взема решение какво тъкмо да учат децата и в кой клас. Учителите не могат да вземат сами тези решения - само че Министерството се допитва до учители, преди да реши в действителност ли измененията ще са за положително. Целта на доста от предложенията е учениците да имат по-малко наложителни неща за запомняне.

Тези промени обаче не се отнасят за тази образователна година. Те би трябвало първо да се обсъдят, а това ще стартира през октомври. Така че в случай че си чел " Моето семейство и други животни " (а ние ти го препоръчваме), още ще можеш да се похвалиш в час!

Виж повече за препоръчаните промени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР