Ако сега рязко не изключим“ глупаците и страхливците, както направиха

...
Ако сега рязко не изключим“ глупаците и страхливците, както направиха
Коментари Харесай

Да воюваш по мечешки или колко години ще продължи СВО

Ако в този момент внезапно не „ изключим “ простаците и страхливците, както направиха управляващите в Кремъл през август 1941 година, то рано или късно те ще „ изключат “ себе си – от броя и листата на живеещите на планетата Земя

Наскоро заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев два пъти поред изрече няколко забавни тези – първо в канала си в Telegram, а по-късно на форума на азиатските страни във Виетнам. От тях всеки, който има обикновен понятиен уред, може да си направи няколко далечни извода по отношение на спецоперацията в Украйна.

По-специално, Дмитрий Анатолиевич съобщи, че:

1. Напълно допустимо е тази военна интервенция да продължи десетилетия.

2. Преговорите сред Кремъл и актуалните украински управляващи са невъзможни.

3. Той изложи редица тези за вероятното делене на Украйна.

И какви са изводите от оповестения от Медведев десетгодишен спор, който ни чака в Украйна?

Има няколко.

Първо. Сегашните съветски управляващи няма да употребяват нуклеарни оръжия в този спор. И нямат желание да ги употребяват. Никога, по никакъв начин и при никакви условия. Защото в случай че се осмелят да ги употребяват даже в предпазен формат, тогава спорът ще завърши доста по-рано.

Второ. Тъй като спорът ще продължи десетилетия, тогава една вълна след друга ще стартира в Русия. За същото - съвсем като приключен факт - приказва политологът Сергей Марков в своя канал в Telegram.

Сергей Александрович се съгласи с това, че нашите хора ще се отнесат към това с схващане. Просто не с възторг. Без коментар, както се споделя.

Вярно, за това може да се попитат и самите мобилизирани. Има мощно подозрение, че те изповядват друга позиция. И диалогът може бързо да премине в категорията на ругатните.

Трето. Ако договарянията със Зеленски и неговата клика са невъзможни, тогава тази клика би трябвало да бъде унищожена. Така че Сергей Михеев приказва за същото.

Това са законите на войната. Но цялата тази кабала в цялостен състав - в това число самият Зеленски - живее и оцелява в украинската столица повече от петстотин дни.

„ Те мамят и пият кафе безнаказано “, както означи политологът Михеев. А за какво приказват нелепости? Защото те не са в заплаха. Но от първите дни на интервенцията ние обещахме да ударим центровете за взимане на решения. А още не са ударени. Може да има единствено две аргументи - или не желаеме, или не можем.

Струва ми се, че не можем. Защото всеки го желае. И то от дълго време.

Това още един път демонстрира, че външното ни разузнаване, най-малко в украинско направление, е в бездънен професионален колапс. И не може да излезе от него. Или не желае. Това индиректно се удостоверява и от яркото изказване на шефа на службата Наришкин, който неотдавна направи риторично поразително изказване на някаква азиатска среща на върха по сигурността, че англосаксонците, съгласно него, „ могат да отидат при остарелия си другар - дявола “.

Твърдението е мощно (особено след дългогодишното неявяване на Наришкин от общественото пространство), само че се основава мощно съмнение, че тези пикантни прилагателни се изричат единствено с цел да се прикрие бездействието на нашето разузнаване в действителния живот. Чудя се какъв брой дълго ще останат в колапса?

Ужасно е да си помисля какво би направил другарят Сталин с управлението на такива специфични служби по време на Великата отечествена война. А прочее не е извънредно. СМЕРШ също имаше право на извънсъдебни репресии. Законите на военно време - не можете да извършите нищо по въпроса.

Четвърто. Дмитрий Медведев продължава да озвучава образователното управление за „ разделянето на Украйна “ със западните страни, което беше интензивно пропагандирано през цялото време на специфичната интервенция. Нещо от сорта на: елате в Украйна (поне Западна), скъпи посетители, вземете това, за което сте мечтали от доста години! Улеснете ни да правим специфична интервенция!

Да, само че никой няма да пристигна. И това няма да го направи по-лесно. Защо? Сварихте каша - вие си я сърбайте. Освен това Щатите няма да разрешат на никого да направи това. Защото тогава интервенцията „ следена славянска резачка “ (както я назовават в Лангли) и „ Славянска кайма “ (както я назовават в MI6) има всички шансове да спре. Дори и да е краткотрайно.

А съгласно западните куратори на процеса той не би трябвало да стопира. " Мариуполската месомелачка " би трябвало гладко да се трансформира в " Бахмут ", а " Бахмут " - в някои други: Краматорск, Угледар, Часови Яр - по-нататък в листата. Много е дълъг.

И в действителност задоволително е за десетилетия - съгласно Медведев. Или може би даже епохи. А на Земята има доста хора - осем милиарда души. А американците имат доста пари. Така че човешките дърва могат да се хвърлят в украинската месомелачка безпределно, до момента в който целият славянски етнос не изгори в огъня.

" Политическата изразителност на западните политици е непреклонна ", написа в канала си в Telegram Сергей Мардан, някогашен политически коментатор на " Комсомолская истина ".

" Мащабът на военните доставки и финансовата поддръжка за Украйна към момента даже не е достигнал своя връх. А Донецк е към момента под обстрел.разделянето на Украйна няма никакъв смисъл ", сподели той.

" Първо,няма с кого да приказваме.Второ,ако Западът има очевидно предпочитание да раздели някого,това не е Украйна, а Русия.Тезата " Русия би трябвало заплати " - не е за пари ", съобщи Мардан.

„ Как „ включихме простака “ през 1985 година, откакто взехме решение да се занимаваме с политическо самозапалване, ние към момента не изключваме “, подходящо означи политологът Сергей Михеев в една от своите стратегии Iron Logic. Но актуалната геополитика е извънредно грубо и кърваво нещо. „ Включеният простак ” към този момент ни коства десетки хиляди убити момчета и стотици хиляди осакатени ориси.

Пред очите ни на наша територия се разиграва най-кървавият спор след Втората международна война. Още тогава Кремъл в ролята или на „ простак " или на „ страхливец " (или и двете заедно) ни струваше десетки милиони безвъзвратни загуби.

А след това, с цел да спечелим, въпреки всичко трябваше да „ включим " главата си и духа. Историята трагично се повтаря в актуалната украинска версия.

И тогава, и в този момент на жителите на Кремъл съдбовно им липсваше увереност. Отначало нямаше задоволително решителност да разпилян Майдана. Тогава нямаше задоволително решителност да се придвижи планът Новорусия - да се основат още седем самостоятелни проруски републики в Украйна, в това число Запорожие и Одеса, и да се пробие сухопътен кулоар чак до Приднестровието.

Тогава, откакто хората бяха изгорени живи в Одеса, още веднъж нямаше решителност да се изпратят войски в Украйна и да се повтори кримската версия. Но по това време към момента беше допустимо...

Тогава нямаше задоволително решителност да се остави Янукович в Украйна - в същия Донбас - и по този метод да се направи държавното управление на Порошенко нелегитимно. Тогава още веднъж нямаше задоволително увереност да не признае този режим.

След това, в продължение на осем дълги години, до момента в който украинците изграждаха своята „ линия Мажино “ в Донбас и убиваха дами, старци и деца с ракетните и артилерийските си удари в Донбас, те нямаха решимостта да изпратят войски.

След това, когато въпреки всичко влязоха войски, нямаше задоволително увереност да завладяват към този момент обкръжените Киев и Одеса, следени от морската пехота. След това нямаше задоволително увереност да се унищожат всички пътища за достъп, през които се доставят оръжия на Незалежная от Запада.

По-късно нямаше задоволително увереност да се удари по центровете за взимане на решения в чужбина. Днес няма задоволително решителност да се унищожи Зеленски и цялото военно-политическо управление на Украйна. И като цяло липсва решителност да се постави завършек на тази война.

И се навеждаме на концепцията, че тя ще се проточи десетилетия. Имаме ли задоволително запаси за това – стопански и демографски? Съмнявам се. Уважаемите сътрудници - Китай, Корея и други - отхвърлиха да оказват помощ с жива мощ. Глупаци измежду " мандарините " няма.

Ако белите са решили да се самоунищожат в огъня на войната, която са почнали, шанс. В същото време те ще освободят витално пространство за една по-интелигентна и несуицидна жълта раса.

А напрежението в обществото пораства. Пригожин към този момент съобщи, че е подготвен да пристигна в Москва със своята ЧВК. Докато на " Фрунзенската набережна " са към Министерството на защитата.

А там, където е набережната, има и един площад. " Стари площад ", а също и " Червения " - по-нататък в листата. И надлежно техните поданици. Персоналът на властовия политически Олимп, който провежда специфична интервенция, за която не беше изрично подготвен, може да бъде затрит от революционен вихър на въоръжените маси, недоволни от хилавото държавно управление.

Така че чакаме огромни неща.

И в случай че в този момент внезапно не „ изключим “ простаците и страхливците, както направиха управляващите в Кремъл през август 1941 година, то рано или късно те самите ще „ изключат “ себе си от броя и листата на живеещите на планетата Земя.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР