Ако се затруднявате да изберете къде да пътувате през следващата

...
Ако се затруднявате да изберете къде да пътувате през следващата
Коментари Харесай

Местата, които ТРЯБВА да посетите през 2024 г.

Ако се затруднявате да изберете къде да пътувате през идната година, имате шанс – The Points Guy (TPG) разкри най-хубавите места за посещаване през 2024 година

Внимателно съставяйки листата си, сътрудниците на туристическия уебсайт преценяват нови авиационни направления, разкриване на хотели и значими събития през идната година, с цел да решат кои дестинации би трябвало наложително да се видят.

Ето и резултатът в резюме отDaily Mail, който ни показва:
Франция
Избирайки Франция поради „ големия брой събития “, които се чака да се проведат в страната през идната година, TPG акцентира Париж като хазаин на Олимпийските игри през 2024 година

И предизвестява, че „ хотелските резервации могат да бъдат извънредно сложни за потвърждаване “ в този интервал. Експертите поучават пътуващите да резервират авансово или да се подготвят да платите високи цени преди началната дата през юли.

Наред с Олимпиадата, Страсбург ще бъде Световна столица на книгата на ЮНЕСКО през 2024 година, а Нормандия е хазаин на празненства по случай историческа годишнина.
Сан Диего, Калифорния и Тихуана, Мексико
Двата прилежащи града са избрани за Световна столица на дизайна за 2024 година, което е самопризнание, че дейно го употребяват, с цел да „ подобрят икономическото, общественото, културното и екологичното качество на живот на своите поданици “.

Забележителни събития, съгласно TPG, са Tijuana`s Design Street Festival, изложбата на бижута Frontera и интерактивното World Design Experience, проведено в двата града.

Пътуващите могат да чакат с неспокойствие „ наторещената до бяло кулинарна сцена “ в Сан Диего и да се насладят на редица заведения за хранене, които ще отворят порти през идната година. „ Разнообразната “ кулинария на Тихуана пък предлага обилие от морски блага.
Асам, Индия
Източният индийски район Асам има културни и естествени чудеса, които единствено чакат пътешествениците да ги изследват – без тълпите, които може да откриете в по-известните дестинации в Южна Азия.

Туристите могат да прегледат националния парк Манас, включен в листата на ЮНЕСКО със международно завещание, който е цялостен с биволи и носорози, или да подхващат сафари с джипове до Казиранга – който, съгласно TPG, „ обезпечава леговище на застрашени еднороги носорози, азиатски слонове, бенгалски тигри, пантери, мечки, гуари и други “.

Новите круизни направления ще създадат района по-достъпен за пътуващите през идната година. Banyan Tours, да вземем за пример, ще предлага круизи с четири, седем и 10 нощувки от Колката на борда на ABN Charaidew.
Албания
Тюркоазените средиземноморски води, красивите плажове, живописните села на върха на хълма и вкусната храна са измежду множеството аргументи, заради които TPG предлага тази дестинация в Югоизточна Европа.

Уебсайтът за пътувания предлага да разгледате „ очарователната “ бруталистична архитектура и цялостните със зеленина квартали на столицата Тирана и да се изкачите с кабинков въжен превоз до планината Дайти за „ панорамни гледки към града “.

Ако тръгнете на юг, ще стигнете до живописните плажове на крайбрежието, до момента в който разглеждате очарователни градове.

Или се потопете в едноседмичния фестивал Kala при започване на юни, който включва хаус, диско, соул и фънк музика на сцените, ситуирани по продължение на девствените крайбрежия на Йонийско море.
Коста Рика
TPG разказва дестинацията в Централна Америка като „ едно от местата с най-голямо биоразнообразие на земята “, с „ вълшебни облачни гори, съвършени вулкани и невероятни морски резервати “.

Пионер в екотуризма през 90-те години и наричана „ Швейцария на Южна Америка “ заради своите планински зелени пейзажи и политическа непоклатимост в от време на време неустойчив район, Коста Рика продължава да подвига летвата с уговорката си за запазване на околната среда.

Посетете района от август до декември, с цел да станете очевидци на една от най-големите естествени забележителности в света: гърбати китове, мигриращи към Голфо Дулсе - един от единствено четирите тропически фиорда на планетата.
Южна Кореа
Уебсайтът за пътешестване изброява развлеченията в Южна Корея като единствено една от аргументите, заради които би трябвало да бъде в листата ви за пътешестване през 2024 година

Четири разнообразни сезона обезпечават замайващ декор през цялата година, тъй че няма неверно време за посещаване. Пролетта носи магията на розовите черешови цветове, до момента в който пъстри листа ограждат историческите храмове Naejangsa и Taeansa през есента.

TPG разказва столицата Сеул като място, на което „ предишното и бъдещето се пресичат “.
Градовете по пътя на слънчевото затъмнение, Съединени американски щати
31.5 милиона американци, дружно с посетителите на страната, ще станат очевидци на слънчево затъмнение на 8 април 2024 година

Далас в Тексас ще бъде „ една от най-хубавите дестинации за наблюдаване. Друго уместно място е Индианаполис, където локалната туристическа промишленост ще отпразнува грандиозно първото цялостно слънчево затъмнение от повече от 800 години.

В допълнение, Бъфало ще предложи „ най-хубавите гледни точки “ в парка на Ниагарския водопад.
Острови Бисагос, Гвинея-Бисау
В непосредственост до крайбрежията на Гвинея-Бисау се намира „ недокоснатият “ архипелаг Бисагос, състоящ се от 88 острова.

„ Тази изумително богата на дива природа островна верига – постоянно наричана Галапагос на Африка, е идилия от празни плажове с бял пясък, гъсти мангрови гори, гъмжащи от лагуни и обилие от палми и кашу “, се споделя в туристическия уеб страница.

Отбелязва се, че архипелагът е „ много сложен за постигане “, само че редица „ първокласни круизи и дребни кораби “ към този момент го посещават. Ponant Cruises, да вземем за пример, към този момент продава деветдневно „ премеждие “ на островите Бисагос през април 2024 година
Квебек, Канада
„ Квебек от дълго време притегля пътешествениците със своите космополитни градове “, отбелязва TPG. Провинцията е поела самоуверен ангажимент за поддръжка на локалния туризъм, който ще даде нови и смислени способи за преживяване на нейната просвета.

Пътуващите могат да се насладят на полярното зарево, до момента в който научават повече за традициите на инуитите в арктическия район Нунавик, да търсят белуги и сини китове с лидер в Saguenay-St. Lawrence Marine Park или да отидат за гъби и горски плодове в планинската верига Лаврентий.

Те могат да прегледат „ калдъръмените улици “ на Квебек Сити, да се насладят на пешеходна обиколка, „ водено от локалните поданици “, да пазарят по Rue du Tresor или да вечерят в обичайния ресторант Sagamite.
Куинсланд, Австралия
Дом на естествени чудеса, като Големия бариерен риф, както и на съвременни питейни заведения и заведения за хранене, TPG разказва Куинсланд като „ най-хубавото място за тези, търсещи вярната композиция от градски и диви завършения “.

Пътуващите могат да се насочат към „ убежището за сърфисти “ на Голд Коуст или да се насладят на неотдавна приключената зона Queen`s Wharf в Бризбейн – парадайс за търговия на дребно с „ тонове открити пространства “ и планувани три нови хотела.

Могат да плуват с мигриращи гърбати китове край К`гари (бивш остров Фрейзър) и да се отдадат на лукса на частия остров Пелорус, ситуиран край крайбрежията на Таунсвил.
Мозамбик
Тази източноафриканска страна е идеална за „ феновете на плажа и природата, които желаят да избегнат тълпите “. Пътуващите могат да се насладят на „ недокоснати плажове в Индийския океан, обградени от аквамаринови води, които съперничат на Карибите “.
Боливия
Пристигайки в Боливия, може да решите, че сте „ кацнали на Луната “ заради превъзходната солна низина Салар де Уюни. Пътуващите могат да вземат участие в „ шестнощна авантюра “ от чилийската пустиня Атакама до Салар де Уюни.

Не бива да пропущат и столицата на Боливия - Ла Пас. Ресторантьорската сцена в града е „ една от най-вълнуващите в Южна Америка “, предлагаща локални изкушения, в това число месо от алигатор и кремообразна отлежала царевица.
Бали, Индонезия
През 2024 година туристите, посещаващи Бали, ще бъдат таксувани с 10 $.

Те ще бъдат ориентирани към запазване на културата и околната среда, защото страната е пионер в откриването на „ способи, по които посетителите да се насладят на нейните естествени чудеса и фамозно гостолюбие с допустимо минимум влияние “.

Според TPG „ първокласните курорти са водещи в наклонността “. Four Seasons Resort Bali в Джимбаран Бей неотдавна откри Telu - бар, построен напълно от рециклирани материали, който сервира коктейли, направени с устойчиви съставки.

Освен това гостите могат да чакат „ голям брой вълнуващи напълно нови хотели “, в това число Umana Bali, част от LXR Resorts & Hotels на Hilton, който би трябвало да отвори порти през ноември 2023 година
Кайро, Египет
За „ антични съкровища в съвременен метрополис “ TPG предлага да посетите Кайро. Дългоочакваното разкриване на Големия египетски музей е планувано за началото на 2024 година Най-големият археологически музей, строен в миналото, ще съхранява хиляди артефакти и реликви.

Въпреки че градът от дълго време е „ магнит “ за заинтригуваните от античните чудеса, откриването на нови хотели ще притегли още повече пътешествецини през 2024 година
Бахамите
За търсещите парадайса през 2024 година, TPG предлага „ спокойните чисти води “ и „ белите и розови пясъчни плажове “ на Бахамите.

Определена като „ топ туристическа дестинация “ за 2024 година, карибската нация я чака „ извънредно оживена “ година, „ с помощта на новите хотели, вълнуващите круизи и повече полети от огромни самолетни компании “.

Към края на 2024 година пътуващите могат да чакат с неспокойствие откриването на ултра първокласния Montage Cay, който ще заеме частен остров в Абакос.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР