Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, веднага ще

...
Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, веднага ще
Коментари Харесай

Пеевски ще свали правителството, ама друг път

" Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, незабавно ще го свалим това държавно управление - това е първото. Второто -  в случай че не работят за хората. "

Това сподели Делян Пеевски, неотдавна съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи, малко след гласуването на първия избор на съмнение към държавното управление " Денков-Габриел ", който бе несполучлив.

Да оставим настрани въпроса какво схваща под " евроатлантически път "  и работа за хората човек, глобен по " Магнитски ". Въпросът е различен - могат ли Пеевски и Движение за права и свободи да смъкват държавното управление.

Могат, но различен път. В някой различен мандат. В този няма по какъв начин да стане.

Както е известно - но неизвестно за какво постоянно се не помни - в този мандат ГЕРБ има 69 депутати, а " Продължаваме промяната - Демократична България "  – 63. Общо 132. За държавно болшинство са нужни най-малко 121. Именно тези две политически обединения сформираха актуалното държавно управление.

От позиция на артиметиката, сглобката е извънредно постоянна и без Движение за права и свободи. Много по-стабилна от други управнически болшинства, които сме имали.

Да вземем да вземем за пример гласуването на вота на съмнение. Тогава последователите на вота събраха 71 гласа. А с цел да бъде той сполучлив, гласовете в поддръжка на вота би трябвало да се най-малко 121.

В залата бяха 33 депутати от Движение за права и свободи, които гласоподаваха " срещу "  вота и в поддръжка на държавното управление. Простата сметка демонстрира, че даже депутатите от Движение за права и свободи да бяха дали своят вот " за " вота, то държавното управление отново щеше да оцелее.

Движение за права и свободи има общо 36 депутати, които са нужни за случаи, в които се изисква болшинство от 160 депутати. Например - за промени в Конституцията. При сходни случаи придвижването в действителност има решаваща роля и сериозна политическа тежест.

Що се отнася до оцеляването на държавното управление и гласуването на един или различен закон обаче, движението няма никакво значение. Пеевски и компания се пробват да си придават по-голяма тежест от тази, която фактически имат.

Въпросът е за какво има един куп медии, анализатори, наблюдаващи и даже политици, които се хващат на тази евтина операция. И даже я пропагандират като факт и безспорна истина.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР