Ако се чудите как корупцията по високите етажи влияе на

...
Коментари Харесай

К: България | Премиерът уволни кандидата на ИТН за енергиен министър, пак се предлага болница "Лозенец" да стане детска

Ако се чудите по какъв начин корупцията по високите етажи въздейства на всекидневието ви, пътувайте на следващия ден по " Хемус " или " Тракия ". Ще откриете, че няма да можете, тъй като пътищата ще са блокирани от митинг на " Автомагистрали - Черно море ". Накратко, сдружението желае от държавното " Автомагистрали " да му заплати 37 млн. лева за ремонта на " Тракия ". То обаче ги няма. Защото е раздало всичките пари, които има, като задатъци на други компании, свързани с някогашните мощни на деня - ГЕРБ. Неговият надзирател АПИ пък е раздал даже и пари, които няма - отново на същите.С две думи, ГЕРБ към този момент ги няма, само че след тях и потоп. Което прочее важи и за Народното събрание, както ще прочетете по-долу.Кои са водещите международни вести в четвъртък може да прочетете.А най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Краят на мандата на Има Такъв Народ беше комплициран измежду кавги и обиди

Какво се случи? Парламентът гласоподава да не гласоподава импортираното от Има Такъв Народ държавно управление и в този момент топката се връща към президента, който би трябвало да връчи втория изследователски мандат на ГЕРБ.

Как се случи това? Казусът с решението на номинирания за министър председател от партия " ИТН " Пламен Николов беше решен от Народното събрание, само че това се трансформира в следващия мотив за напрежение и замяна на обидни реплики сред партията на Слави Трифонов и двете обединения на смяната - " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Трите обединения имаха друго виждане по какъв начин би трябвало да бъде решен казусът с към този момент взетия мандат и последвалото заявление от Николов, че се отхвърля от номинацията.

От партията на Трифонов считаха, че е задоволително неговото документално волеизявление, което беше подадено в Народното събрание и при президента. Останалите обединения обаче, в това число и ГЕРБ, упорстваха това да стане с решение на Народното събрание, което да се гласоподава в пленарната зала. В последна сметка в сряда беше решено на председателския съвет при шефа на Народното събрание Ива Митева и в наличието на секретаря по правните въпроси на президента проф. Емилия Друмева депутатите въпреки всичко да гласоподават решение, с което да разгласят опита на " ИТН " за сформиране на държавно управление за несполучлив.

Колко тежък беше абсурдът? При дебата първо депутатите от " ИТН " напуснаха залата и отхвърлиха да вземат участие в гласуването, а по-късно от парламентарната естрада Татяна Дончева атакува Ива Митева поради отсъствието ѝ от залата. Във взаимни обиди е минал и председателският съвет, където съгласно участвали в конфликт са влезнали Тошко Йорданов и Татяна Дончева. Служебният министър председател уволни зам.-министъра на енергетиката Александър Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР