Ако се борите да свалите килограмите, въпреки че ходите във

...
Ако се борите да свалите килограмите, въпреки че ходите във
Коментари Харесай

Хранителни двойки, които засилват метаболизма и отслабването

Ако се борите да свалите килограмите, макар че ходите във фитнеса и упражнявате надзор на порциите си, може би би трябвало да разгледате добре какво има в чинията ви.

Знаете ли, че в действителност няма значение какъв брой ядете, в случай че не ядете верните неща? Трябва да ядете храни, които ще разклатят бавния метаболизъм и също по този начин ще оказват помощ за процеса на изгаряне на мазнини.

Всъщност направете крачка по-далеч и комбинирайте две богати на хранителни субстанции храни, с цел да увеличите оптимално изгодите от тях. Ето три мощни хранителни двойки, които ще ви оказват помощ да засилите метаболизма си и да отслабнете по-бързо:

Броколи и домати

С ниско наличие на мазнини и въглехидрати и високо наличие на фибри броколите са безусловно склад на хранителни субстанции. Освен това има високо наличие на вода, тъй че ви оказва помощ да останете сити по-дълго. Отличните свойства на броколите за изгаряне на мазнини се усъвършенстват в допълнение, когато се комбинират с домати, които са в обилие от витамин С и бета-каротин. Опитайте тази рецепта за здравословна и засищаща чорба, с цел да засилите метаболизма си неотложно и да ускорите загубата на тегло.

Супа от броколи и домати

Съставки

1 приблизително броколи

3-4 огромни домата

1 с.л. нарязан чесън

1 ч.л. примес от билки (риган, розмарин, мащерка)

1 с.л. екстра върджин зехтин

сол и черен пипер, на вкус

вода, съгласно нуждите

Начупете броколите на съцветия, а доматите нарежете на кубчета. Сложете зеленчуците в тенджера и прибавете вода, едвам покрие всички части. Оставете да заври и по-късно прибавете солта, черния пипер, нарязания чесън и зехтина. Оставете да къкри на сдържан огън за 20-30 минути. Поръсете смесените билки и сервирайте горещо.

Белтъци и спанак

 Хранителни двойки

Протеинът в яйчния белтък и фибрите в спанака работят отлично дружно, когато става въпрос за ускорение на метаболизма и изгаряне на мазнини. Яденето на тези две храни дружно на закуска е здравословен метод да започнете деня си с минимално количество мазнини и въглехидрати.

Ето една лесна рецепта за омлет от яйчен белтък и спанак, който ще помогне на тялото ви да изгори насъбраните мазнини. Този богат на протеини омлет също ще ви помогне да ограничите желанието за сладко, което може да имате през останалата част от деня.

Омлет от белтък и спанак

Съставки

½ дребна връзка листа спанак

2-3 белтъка

1 домат

1 кубче/филийка нискомаслено сирене (по избор)

1 супена лъжица екстра върджин зехтин

сол и черен пипер, на вкус

Измийте, подсушете и нарежете листата спанак. Загрейте половин супена лъжица зехтин в тиган и прибавете нарязания спанак. Задушете за няколко минути, до момента в който спанакът се свари. В купа разбийте белтъците дружно със солта и черния пипер. Добавете сварения спанак и сиренето (ако използвате) към разрушените яйца. Добавете останалата половин супена лъжица зехтин в тигана и изсипете сместа от разрушените яйца и спанак. Покрийте и гответе за няколко минути, преди да обърнете и приготвите другата страна на омлета с отворен тиган. Сервирайте горещо.

Боровинки и овесени ядки

 Храни двойки

Комбинирането на овесени ядки с боровинки е превъзходен метод за изгаряне на мазнини и намаляване, до момента в който се отдадете на вкусна закуска или даже обедно хранене. Както овесът, по този начин и боровинките съдържат неразтворими фибри, които оказват помощ за преодоляване на глада и ви защищават от ненужни закуски сред храненията. Боровинките също са с високо наличие на антиоксиданти, което ги прави хранителна бомба. Опитайте тази елементарна рецепта, с цел да приготвите закуска за разрушение на мазнините и усилване на метаболизма:

Боровинки и овесени ядки с кисело мляко

Съставки

½ ч.ч. овесени ядки

1½ ч.ч.вода

¾ ч.ч. боровинки

2 с.л. нарязани бадеми или орехи

1 с.л. смляно ленено семе

щипка канела или кардамон на прах

Шипка сол

½ ч.ч. мляко или кисело мляко

1 с.л. мед или кленов сироп

Смесете овесените ядки с вода и сложете в микровълнова фурна за две минути. Разбъркайте и гответе още две минути. Добавете боровинките, канелата или кардамон на прахуляк, смлените ленени семена, нарязаните ядки и меда или кленовия сироп. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре преди сервиране.

Разгледайте нашите оферти, които могат да ви оказват помощ да се храните здравословно и да топите килограми:

- постни ястия с домати;

- здравословни броколи на тиган;

- вкусна чорба с броколи;

- потребна овесена каша.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР