Ако (Русия) използва ядрено оръжие (в Украйна), НАТО ще отвърне

...
Ако (Русия) използва ядрено оръжие (в Украйна), НАТО ще отвърне
Коментари Харесай

Бивш директор на ЦРУ с изненадващ отговор какво ще стори САЩ, ако Русия използва ядрено оръжие

Ако (Русия) употребява нуклеарно оръжие (в Украйна), НАТО ще отвърне с групов удар, с цел да обезврежда всички съветски стандартни сили, които засечем на бойното поле в Украйна, както и в Крим и Черно море. Това съобщи в изявление за канала ABC News Дейвид Петреус, който за къс интервал оглавяваше Централно разузнавателно управление на САЩ при ръководството на президента Барак Обама.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7328
Петреус призна, че към момента не е разговарял със съветника по национална сигурност Джейк Съливан, уточнявайки, че нуклеарна офанзива против Украйна няма да задейства незабавно член 5, защото Украйна още не е част от НАТО, само че бе безапелационен, че отговор на Алианса ще има.

При такива условия би трябвало ли да чакаме, че и Съединени американски щати ще употребяват нуклеарно оръжие? Според Петреус това е доста малко евентуално.

Няма да оставим нещата безнаказани, само че надали ще отвърнем на нуклеарно оръжие с нуклеарно оръжие. Не желаеме да влизаме в сходен сюжет, уточни Петреус, давайки да се разбере, че потреблението на нуклеарни оръжия не е нещо, което би трябвало да се толерира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР