Ако решите да се разходите по обяд в Катар, имайте

...
Ако решите да се разходите по обяд в Катар, имайте
Коментари Харесай

Температурите в Катар са толкова високи, че вече използват климатици и на открито

Ако решите да се разноските по обяд в Катар, имайте поради, че температурите на въздуха през лятото могат да доближат до 48 градуса по Целзий. Ефектите от климатичните промени занапред ще се утежняват, което значи, че ситуацията в тази страна от Близкия изток занапред ще се утежнява.

На фона на всичко това управляващите взеха решение да прибягнат до едно много извънредно решение – климатици на откритите пространства.

„ Вашингтон поуст “ оповестява, че в Катар към този момент са конфигурирани климатици на голям брой места навън – да вземем за пример пазари, спортни игрища (включително 40-хилядния „ Ал-Джануби “, на който ще се организира международното по футбол през 2022) и алеи за разходка.

„ Ако изключите климатиците, ще бъде отвратително. Не можете да функционирате дейно “, разяснява Юсеф ал-Хор, създател на Gulf Organization for Research and Development.

Катар към този момент усеща резултатите от климатичните промени. Средните температурни стойности в страната се повишиха с над 2 градуса по Целзий над тези от прединструалната ера, до момента в който междинните международни температури скочиха с 0.8 градуса по Целзий.

Използването на климатици обаче не е отговорът. Всъщност – концепцията е много неприятна. Като за начало, климатиците работят най-ефективно в затворени пространства (със затворени порти и прозорци). Ако поставите климатик в градината, все едно да капнете капка в океана. Освен това самите климатици са същински призрачен сън за околната среда. Близо 20 % от общото ползване на електричество в постройките по целия свят е вследствие от климатици и електрически вентилатори. Тъй като множеството страни разчитат главно на изкопаеми горива за производството на ток, това значи, че климатиците са виновни за голяма час т от парниковите излъчвания.

Много охлаждащи софтуерни артикули, като хладилници и климатици, употребяват и хидро-флуоровъглеродни хладилни сътрудници, които вредят на околната среда доста повече от въглеродния диоксид. В момента съществуват начинания за дейното понижаване на тяхното ползване.  

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР