Ако рано сутрин ви предстои важна среща или изпит можете

...
Ако рано сутрин ви предстои важна среща или изпит можете
Коментари Харесай

Преди важна среща сутрин: Пет напитки, които активират мозък...

Ако рано заран ви следва значима среща или изпит можете да пиете естествен сок от цвекло или портокал. Така ще сте по-сигурни в услужливостта на мозъка ви. Какво друго оказва помощ на мозъка да работи дейно?

Всяка година животът ни става все по-бърз и от ден на ден проблеми би трябвало да се вземат решение съвсем едновременно. Ако вие успявате да се справите добре с такива задания, то не всеки може да го направи. Въпреки това, в случай че коригирате вярно храненето си, можете да изненадате даже себе си с успеваемостта на мозъка си.

Според диетолога Оксана Дмитренко, можете да увеличите концентрацията, паметта и продуктивността даже благодарение на елементарни питиета, които можете да приготвите сами или да купите в най-близкия магазин, написа actualno.com.

Предлагаме да опитате пет от най-простите и в това време ефикасни питиета, които неотложно задействат мозъка.

Натурално кафе

Благодарение на наличието на кофеин, напитката неотложно усъвършенства концентрацията, времето за реакция и паметта. Въпреки това си коства да запомните, че кофеинът е потребен единствено в случай че не пиете прекалено много кафе: не повече от 4 чаши дневно. В противоположен случай това ще се отрази отрицателно на работата на сърдечния мускул.

Зелен чай

Този чай е с високо наличие на кофеин, който в умерени количества предотвратява бързото стареене на мозъка.

Портокалов сок

Поради изобилието от витамин С, напитката е извънредно здравословна. Той освен укрепва имунната система, само че и усъвършенства вниманието, паметта и способността за бързо намиране на решения в сложни обстановки.

Сок от цвекло

Сокът от цвекло ще помогне за засищане на кръвните кафези с О2 и ще усъвършенства притока на кръв. Този развой играе основна роля във действието на мозъка. Затова пиенето на сок от цвекло е потребно преди значими срещи, презентации, изпити и просто в сложни моменти от живота.

Кефир

Кефирът е ферментирала напитка, която съдържа пробиотици. Може да подкрепи мозъчната функционалност и също по този начин предизвиква растежа на потребни бактерии в червата.

И петте питиета участват в всекидневието ни. Те не са нито скъпи, нито рядко сещани. Лесно можете да си ги приготвите и е единствено въпрос на желание коя да пиете. Ако към момента не сте изцяло уверени в написаното нагоре, елементарно можете сами да се убедите в резултата им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР