Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както

...
Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както
Коментари Харесай

Николай Денков: Оптимист съм, че ще намерим начин да се разберем с ГЕРБ

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и огромна част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, с цел да си свършат работата, съобщи министър председателят Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори.

Денков сподели, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят метод да се схванат между тях.

Преди това министър председателят отговори на рецензиите на ГЕРБ:

„ И при подбора на министрите и при зам.-министрите и при подготовката на управническата стратегия ГЕРБ участваше и участваше на най-високо равнище. Аз съм се виждал няколко пъти с тях, в това число и в Министерски съвет са идвали Десислава Атанасова, Томислав Дончев с Мария Габриел “, това съобщи министър-председателят Николай Денков пред публицисти.

„ Твърденията, че видите ли единствено ПП-ДБ взема решения, не са правилни “, безапелационен е Денков.

Припомняме, че в петък Бойко Борисов съобщи

„ Аз след снощните усещания се прибрах и ги помолих да ми извадят записа от тяхното заседание. Те вършат тъкмо това, което е в записа – министри, техните зам.-министри, промяна на фрагменти в министерствата, надлежно в организациите, които напълно управляват “.

Миналата седмица Борисов упрекна ПП-ДБ, че вършат чистки.

„ Данъчните служби, ние нямаме нито един човек там, митниците – нямаме нито един там, АДФИ, през Министерство на вътрешните работи той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и отново не им стига власт “, сподели Борисов.

„ Това което и политиците и публицистите знаят е, че има два метода да се вземат управнически решения. Единият е през лобизъм – когато идват познати и по разнообразни способи съумяват да убедят ръководещите да вземат решения в интерес на едни или други групи хора “, съобщи Денков.

По думите му това е една от заболяванията, които имаме при ръководство на нашата стопанска система.

На въпрос дали са подготвени за съдружно съглашение, каквото е предлагането на ГЕРБ или остават твърди на позицията си за декларацията от седем точки, Денков съобщи:

„ Това, което мога да кажа е, че работата в Министерски съвет върви в много градивен дух, обсъждаме умерено с причини, тъй че по-скоро въпросът е обвързван с реализацията на законодателната стратегия в Народно събрание “.

Управленската стратегия, направена взаимно с ГЕРБ, е на финалната фаза, като се чака идната седмица тя да бъде показана обществено, коментира още министър председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР