Ако „Продължаваме промяната“ спечели изборите, ще настоявам да бъда финансов

...
Ако „Продължаваме промяната“ спечели изборите, ще настоявам да бъда финансов
Коментари Харесай

Асен Василев иска да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Ако „ Продължаваме промяната “ завоюва изборите, ще упорствам да бъда финансов министър. Това съобщи пред БНР сълидерът на партията Асен Василев, който беше длъжностен финансов министър в кабинета „ Янев 1 “.

По думите му там би бил най-полезен. Той означи, че обединението влиза в парламентарната конкуренция за да я завоюва и да има 121 депутати в 47-ото Народно заседание.

За неуспех би счел, в случай че няма болшинство в Народното събрание и не се излъчи държавно управление.

Василев означи, че кандидат-депутатските листи на „ Продължаваме промяната “ ще бъдат подготвени до края на тази седмица.

„ Почти всички водачи на листи в първия ни диалог с тях ни отхвърлиха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са подвластни от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има занятие, с цел да не зависи от това дали ще е в Народното събрание “, изясни Василев.

Той посочи, че „ дебелият портфейл “ не е изискване за обещано лице да бъде част от листите им, само че професионалното развиване е. Василев беше безапелационен, че не желаят пари от хората в листите, а акцията им ще се финансира от дарения на другари, най-вече от IT сектора, които не желаят нищо в подмяна.

„ Провели сме диалози с другари и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има задоволително хора, които желаят да ни финансират. Абсолютно безплатно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е обвързвана с корупция и с последните места по всичко “, добави някогашният финансов министър.

Василев разяснява, че се пробват да им „ подават “ претенденти, които в множеството случаи са „ политически номади “. Той беше безапелационен, че такива лица няма да бъдат позволени в листите им.

Бившият длъжностен министър уточни, че съгласно него правосъдните му каузи с Тошко Йорданов, няма да попречат на диалогичността с „ ИТН “.

„ Инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното държавно управление започнахме серия от ограничения, с цел да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система “.

„ Продължаваме промяната “ има публични представители в Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори мандат като президент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР