Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен.

...
Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Третият мандат е обречен, ако бъде даден на БСП

Ако президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, той наподобява жертван. Това съобщи пред БНР Десислава Атанасова - ръководител на парламентарната група на ГЕРБ. " Ние с Българска социалистическа партия, с техен мандат изключително, няма да участваме в ръководство. Ако президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, това значи изрично, че желае да продължи да ръководи служебното държавно управление и 48-ият парламент да се разпусне ", разяснява тя.
 
" Демократична България ", " Български напредък ", " Възраждане " и Движение за права и свободи са вероятни варианти за президента, уточни Атанасова. С Демократична България сме от едно общо европейско семейство и тук можем да водим диалози за възможна поддръжка, в случай че те получат мандата, сподели тя и уточни изискванията на ГЕРБ за това: " При тези диалози ние ще чакаме Демократична България да дадат една доста ясна оценка - първо за ръководството през 8-те месеца на Политическа партия, в което участваха и те, второ - за всички корупционни кавги в България, за свадите към затварянето на Мариците и уговорката, който персонално е поел Асен Василев, трето - за свадите с цената на газа и 30% по-скъпият съветски газ, който плащахме на медиатори, за свадите към всеки един лев на всеки литър гориво ", акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
" Нашето трайно схващане е, че поддръжката не се дава безплатно. Само че някой се е легитимирал като смяна или като демократична мощ и си е закачил на ревера значка с сходен слоган, не значи, че ние бихме подкрепили безусловно който и да е ". Според нея е имало опция вторият мандат да бъде сбъднат. " Ако имаше един явен, безапелационен и добър документ, който да бъде направен ", уточни тя.
 
И напомни, че от ГЕРБ са говорили за подобен незабавно след предварителните избори. Според нея всичко се дължи на политически инатлък и отказване на всичко на ГЕРБ. Атанасова счита, че вторият мандат е почнал с неизясненост за целите. По думите й декларацията на Политическа партия е била непълна. " Няма по какъв начин ГЕРБ и нашите съдружни сътрудници от Съюз на демократичните сили, които имаме над 140 страници управническа стратегия и имаме ясни цели, да застанем зад документ, който е повърхностен и несъответстващ ".
 
" Това политическо упражнение с тази декларация беше единствено фасадна маска, зад която Политическа партия скриха същинските си планове, а те бяха да не оферират състав и конструкция на Министерски съвет ", разяснява Десислава Атанасова. Ясно е, че без двете огромни партии в 48-то Народно събрание не може да се осъществя мандат, сподели още тя и уточни обаче, че от ГЕРБ са създали доста отстъпки: " Ако не се осъзнае, че когато с обидни думи, ругатни и чегъртане против ГЕРБ, в действителност се наскърбяват всички наши гласоподаватели, то политически диалог не може да има. Сега партиите Демократична България и Политическа партия би трябвало да осъзнаят този факт. Трябва да осъзнаят обстоятелството, че без ГЕРБ държавно управление и ръководство не може да има. Ако желаят и в случай че на Демократична България се връчи мандата, може да приказваме за цели ".
 
" Всички варианти са вероятни, тъй като става въпрос за нашата страна. Всички би трябвало да поставим оптимални старания. /.../ Ако политическата класа не осъзнае, че на народа му би трябвало самун, а не зрелища, би могло да има късмет и да има държавно управление ", сподели в умозаключение ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР