Ако някой ни бе казал преди 30 години, че в

...
Ако някой ни бе казал преди 30 години, че в
Коментари Харесай

Колко пристрастени сме към телефоните си

Ако някой ни бе споделил преди 30 години, че в близко бъдеще телефонът ще е трансформира в прозорец към приятелите ни и света, средство за извършване на покупки, мощна камера, портативна подпора и така нататък, най-вероятно нямаше да повярваме.
 Изтриване на фотоси, приложения, cache и по какъв начин да създадем пролетно разчистване на смарт телефона
Как да създадем пролетно разчистване на телефона

В няколко лесни стъпки

Факт е обаче, че през 2021 година, с помощта на многото си приложения, мобилният телефон е в самобитно продължение на нас самите до степен, която съгласно мнозина граничи с пристрастяването.

За да ревизират тъкмо какъв брой сме закачени за смарт телефоните си, хората от платформата за изследвания Reviews.org организират проучване с 1000 пълнолетни американци, което за следващ път ни демонстрира, че връзката ни с технологиите може би не е толкоз здравословна.
 Снимка 529617

Резултатите сочат, че средностатистическият американец поглежда телефона си приблизително по 262 дневно или един път на всеки пет и половина минути, и прекарва с него по три часа и 20 минути.

Това си е съвсем половин работен ден, само че по-притеснителното е, че 80% от хората протягат ръка към телефона си още в първите 10 минути след ставане заран.

Малко над половината интервюирани споделят, че в никакъв случай не са прекарвали повече от 24 часа без достъп до телефона си, а малко под половината от тях смятат телефона си за най-ценното си владеене.
 Снимка 529616

83% от потребителите изпитват тревога, в случай че оставят смарт телефона си вкъщи, а 54% усещат признаци на суматоха, когато получат уведомление, че в батерията са останали единствено 20% заряд.

70% от интервюираните взимат телефона си в тоалетната, а 62% от тях го взимат и в леглото.
 Снимка 529615

40% пък са тези, които поглеждат екрана и пишат известия по време на шофиране, а съвсем половината от участниците в изследването биха разцъкали телефона си по време на интимна среща.

Резултатът е, че 48% от всичките 1000 интервюирани дефинират себе си като пристрастени към мобилния си телефон, а на база изложените данни можем да определим дали и ние попадаме в това голямо малцинство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР