Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън да

...
Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън да
Коментари Харесай

Борисов: Ако сме искали да пазим редник Киро и Райън, нямаше да водим дела

Ако в миналото сме желали редови войник Киро или редови войник Райън да пазим, нямало е да заведем дело против KGM Maritime Shiping AD . Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

„ Искам да напомня, че на 6 юли 2017 година това държавно управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на стопанската система за 2017 година в размер на 2,4 млн. лева за възнаграждение на дължимата държавна такса за предявяване на иск за анулация пред Върховния касационен съд на съображение член 47 от Закона за интернационалните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 година на Арбитражния съд на БТПП към Kей Джи Меритайм Шипинг АД (KGM Maritime Shiping AD). Ако в миналото сме желали редови войник Киро или редови войник Раян, или който и да е да пазим, нямало е да заведем тези каузи ”, съобщи министър председателят, представен от " Фокус ".

Поводът за изказването е противоречивият законопроект за приватизация и следприватизационен надзор, на който през вчерашния ден президентът наложи несъгласие. От Парламентарната група на ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат претекстовете на президента. Заради измененията обаче ГЕРБ бе упрекната в лобизъм.

Случаят провокира спор в обединението, откакто през април 2017 година Арбитражният съд при Българската търговско-промишлена палата излезе с решение, с което разреши договорът за приватизация на Българския морски флот (БМФ) да бъде изменен. По този метод бе основана заплаха приватизационните контракти да могат да бъдат променяни когато и да е, макар че е неразрешено по закон.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР