"Ако не слагаме луканка, ще сложим обилно пармезан" - с

...
"Ако не слагаме луканка, ще сложим обилно пармезан" - с
Коментари Харесай

Менда култова за бюджета: Ако не слагаме луканка, ще сложим обилно пармезан

"Ако не слагаме луканка, ще сложим щедро пармезан " - с тази кулинарна прилика ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова показа в студиото на "Тази заран " по bTV бюджета за идната година. Сравненията на държавните доходи и разноски с пица датират от преди 8 години, когато Симеон Дянков заложи мощно рестриктивна сметка за 2010 година и я онгаледи с... постна пица.
"Смятам, че е много по-социален от всички бюджети до момента, само че това е по този начин, тъй като стопанската система върви, тъй като страната и приходите могат да си го разрешат ", уточни Стоянова. Според нея основата за Бюджет 2018 е растежът на стопанската система: "Бюджетът не ражда самичък доходи, с цел да ги преразпределя, той е просто един преразпределителен механизъм на страната от това, което събира и получава към тези сфери, които би трябвало да обслужва ".

Стоянова изрази мнение, че минималната работна заплата (заложена за 510 лева.) би трябвало да е по браншове, тъй като другите браншове имат друга успеваемост и добавена стойност.

"В идващите години българската стопанска система би трябвало да се преструктурира, би трябвало да се усили делът на тези браншове, които носят спомагателна облага, които имат спомагателна добавена стойност, които имат пазар на открито ", акцентира ръководителят на бюджетната комисия.

Според нея не би трябвало да се мисли единствено за повдигане на минималната пенсия, тъй като това демотивира хората да си внасят осигуровки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР