Ако не бъде приета актуализацията на бюджета, държавата практически ще

...
Ако не бъде приета актуализацията на бюджета, държавата практически ще
Коментари Харесай

Гарабед Минасян: Ако не се приеме държавният бюджет ще означава, че отиваме към избори

Ако не бъде призната актуализацията на бюджета, страната на практика ще остане без бюджет, което не може да стане, съобщи пред Българска национална телевизия макроикономистът от Българската академия на науките Гарабед Минасян.

„ Аз въпреки всичко си мисля, че нашите народни представители ще скланят и ще се съгласят на някакъв компромис. В последна сметка, политиката е компромис. “ – изясни той.

По думите му, неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови парламентарни избори. Според него обаче, при нови избори, нищо няма да се промени.

Настоящият бюджет е признат от Народно събрание при изискване, че се чака актуализация, акцентира Минасян.

Ако не се одобри актуализация в цялостния й тип, а освен обществените оферти, нарастването на пенсиите евентуално няма да стане, предвижда специалистът.

Когато приказваме за помощ на бизнеса, би трябвало да бъдем доста деликатни. Това държавно управление малко се поувлече, би трябвало да се подкрепят бедстващите пластове, а не бизнесът, счита Минасян.

12% е заложената инфлация в актуализацията на бюджета.

Ние сме свързани с еврото, тъй че значително, какво ще стане с нашите цени, зависи от това какво ще стане с еврото, добави макроикономистът.

Той добави, че въпросът е да се откри баланс сред размера на инфлацията и икономическия напредък.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР