Ако махнем целия театър, който се случва в момента, реално

...
Ако махнем целия театър, който се случва в момента, реално
Коментари Харесай

Петков очерта три избора пред ГЕРБ - подкрепа от ДПС, избори или кабинет с втория мандат

" Ако махнем целия спектакъл, който се случва сега, действително ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред ГЕРБ има сега три избора - те са доста ясни. Първи избор - вършат държавно управление на ГЕРБ на малцинството, на личностите, на специалистите, програмно - както и да го назовават - и отиват при Движение за права и свободи, и желаят поддръжка от хора като Делян Пеевски ", разяснява Петков и продължи:

" Избор 2 - споделят " не можем да създадем държавно управление, мислим, че би трябвало да отиваме на избори ", това през вчерашния ден го чухме Борисов да го споделя. Губим три месеца историческо време, губим европейски средства, губим цялата опция България да прогресира напред. Рискуваме да станем второстепенна страна в Европейски Съюз и Румъния дори да ни отдели за Шенген ". 

По думите му третият избор е ГЕРБ да поддържа държавно управление с втория мандат.

" Ние бяхме безусловно транспарантни през цялото време - с мандата, който ни е даден от нашите гласоподаватели и нашите органи, с програмата законодателната, с управническата стратегия. Ако имат рецензии по управническата стратегия, няма проблем. Ако тези рекомендации са положителни за страната, ние ще ги чуем, ще ги впишем ", изясни още водачът на Политическа партия.

И добави: " Това всичко е допустимо, само че към този момент е време те да кажат кой от тези три действителни избора могат да създадат - това е. Толкова е просто, няма смисъл да се въртим в непрекъснати диалози. Или вършат първото с Движение за права и свободи, или споделят " отиваме на избори и губим историческо време ", или споделят, че поддържат това, което ние предложим ".

Петков беше безапелационен, че има вяра, че съставът на кабинет, който от ПП-ДБ са предложили, може да извърши и програмата им.

" Тук става дума за състав не кой е добър, кой е неприятен, а дали тези хора могат да свършат работа. Ние казахме доста ясно, че сме подготвени да ни управляват през Народното събрание, през комисиите, действително могат да викат министри всяка седмица да изясняват какъв брой сме постигнали по отношение на целите, които сме задали ", означи Петков.

Той акцентира, че са приказва да приказват за стратегия, но по другите два избора - дали ГЕРБ са подготвени да договарят с Движение за права и свободи или да " хвърлят " страната още веднъж в избори, а не са подготвени да изберат нещо, което е толкоз явно, че би било добре за България.

" Ако имат градивни хрумвания за програмата - да се направи по-добре, несъмнено, че сме отворени. Съставът върви с програмата. Лидерите направиха крачка обратно. Аз особено направих крачка обратно, с цел да покажа, че разбирам, какъв брой е сложна обстановката ", разяснява още някогашният министър председател.

По думите му като финансов министър няма по-добър специалист от Асен Василев - " нали желаеме да свършим работа, нали желаеме да влезем в бюджета, нали желаеме 3% недостиг ". 

" Борисов може да избере - да търси подкрепа при Движение за права и свободи, да отиде на избори или може да поддържа един от най-хубавите български учени в света, който да поведе България напред ", заяви водачът на Политическа партия Кирил Петков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР