Ако колегите от „Обединени патриоти“ не искат Законът за вероизповеданията

...
Ако колегите от „Обединени патриоти“ не искат Законът за вероизповеданията
Коментари Харесай

Свиленски: ГЕРБ и ДПС не могат да променят Закона за вероизповеданията, ако “патриотите не се регистрират

Ако сътрудниците от „ Обединени патриоти “ не желаят Законът за вероизповеданията да види бял свят, да не се записват на второто четене. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по време на конференция в централата на партията.
Той разяснява законопроекта на ГЕРБ и Движение за права и свободи за опрощаване и амнистиране на отговорности към българските вероизповедания в частност Мюфтийството .
Сподели с твоите другари
„ Задълженията са в размер на над 12 млн. лева . Не излиза наяве какъв брой тъкмо. Една доста дребна част за останалите вероизповедания и по-голяма главно за Мюфтийството . В този законопроект изобщо не става въпрос за етнически мир или някакво опълчване на общности, както се пробват да го изкарат ръководещите “, посочи Свиленски.
„ Да не злоупотребяват с тази тематика, българските жители са задоволително грамотни, с цел да схванат защо става въпрос и какъв законопроект се внася. Въпросите са основателни и нямат отговор “, уточни още Свиленски.
Заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани ръководещите да обяснят за какъв брой пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма .
Бойко Борисов не е спирал да ръководи с Движение за права и свободи , посочи Свиленски. Според него няма по какъв начин да се повярва на премиера, че не ръководи с Движение за права и свободи, когато всякога при липса на кворум, търси поддръжката им.
„ Много по-почтено е, когато управляваш с съдружен сътрудник, да бъде въз основата на контракти, на съглашение, а не на подмолни сделки. Българска социалистическа партия е управлявала с Движение за права и свободи и постоянно е било на правилото на коалиция и всички вие сте знаели и министрите “, разяснява Свиленски.
По думите му Бойко Борисов се разплаща за поддръжката на Движение за права и свободи , а твърди, че не желае поддръжката им. „ Хайде да бъде задоволително прям и прецизен по този въпрос към българските жители “, прикани зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.
Той обърна внимание на законодателната работа на Народното събрание. „ Тази седмица Правна комисия има съвещание в сряда. От 6 точки дневен ред четири законопроекта са импортирани от народни представители от новото болшинство – ГЕРБ и Движение за права и свободи , два законопроекта са импортирани от Министерски съвет.
Всички те са импортирани след 28 февруари. Има и на 6 март “, уточни Георги Свиленски и посочи, че законопроектите са импортирани без публично разискване , разбор на оценката на влияние, както и без нито едно мнение от засегнатите страни .
„ И забележете Министерски съвет какво внася- законопроект, касаещ обединението ГЕРБ и Движение за права и свободи “, разяснява Свиленски и посочи, че става дума за Закона за концесиите . По думите му в законопроекта се пазят ползите на бъдещите концесионери на летище „ София “, в случай че последващо ръководство анулира концесията. „ Българска социалистическа партия е декларирала неведнъж, че когато пристигна на власт, концесията на летище „ София “ ще бъде анулирана “, акцентира Георги Свиленски.
а въпрос по какъв начин ще разяснява повдигнатите обвинявания на кмета на Българска социалистическа партия в Златица, Свиленски съобщи, че няма значение от коя политически мощ е.
„ Единственият коментар, който мога да направя е, че става въпрос за неща, случили се през 2014 година Нека органите да си свършат работата. Българска социалистическа партия е пуснала значително сигнали в Прокуратурата и до ден сегашен няма развиване съвсем по нито един .
Когато идват локални избори, евентуално от през днешния ден нататък ще има още много такива акции. Нека да си свършат сътрудниците от правоохранителните органи работата. За доста повдигнати обвинявания не се случи нищо “, добави Свиленски.
На въпрос дали това е целенасочена акция против Българска социалистическа партия, Свиленски съобщи, че не може да каже. Според него всеки български жител би трябвало да си направи изводите за какво преди локални избори зачестява повдигането на сходни упрекнати я.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР