Ако изборите бяха в средата на април - същите 7

...
Ако изборите бяха в средата на април - същите 7
Коментари Харесай

Според ново проучване на Галъп БСП е след ДПС, ДБ след Възраждане

Ако изборите бяха в средата на април - същите 7 партии биха влезнали в Народното събрание. Това демонстрират нови данни от без значение проучване на „ Галъп “, извършено измежду 800 пълнолетни българи, в интервала 31 март и 8 април.

На база всички евентуални гласоподаватели, малко по-добри към момента наподобяват възможностите за победа на " Продължаваме промяната ", само че при тренд на продължаващо " стесняване на ножицата " с ГЕРБ-СДС.

Според резултатите те се подреждат по този начин: „ Продължаваме промяната “ - първи с 16.1%, следват ГЕРБ-СДС-14.4%, Движение за права и свободи -7.2%, „ ИТН “-6.5%, БСП-5%, „ Възраждане “-4.4 " и Демократична България с 3.5% са на ръба на бариерата за влизане в Народното събрание.

На база действителни упования за гласоподаване обаче ГЕРБ-СДС към този момент се оказва с по-добри резултати от „ Продължаваме промяната “. Сред тези, за които твърдо може да се чака да гласоподават за някоя партия или коалиция, ГЕРБ-СДС има 25,9%, а Политическа партия – 23,8%.

Трети още веднъж са Движение за права и свободи, а Българска социалистическа партия е на 4 позиция. Следва „ Възраждане “ и чак след тях „ ИТН “. 7-ата партия, която би влезнала в Народното събрание, би била Демократична България.

Под бариерата отново остават Вътрешна македонска революционна организация и „ Изправи се “.

От „ Галъп “ разясняват, че с изключение на оспорваното първо място, резултатите от социологическото проучване отреждат на „ Възраждане “ място измежду главните
играчи.

Според организацията малко над 34 % от пълнолетните българи декларират, че не биха дали своят вот.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР