Ако искате да знаете точно колко пространство заемат приложенията, ще

...
Ако искате да знаете точно колко пространство заемат приложенията, ще
Коментари Харесай

Защо Android 14 не може да определя правилно колко памет заемат приложенията?

Ако желаете да знаете тъкмо какъв брой пространство заемат приложенията, ще би трябвало да употребявате смарт телефон Samsung Galaxy с фърмуер One UI 6. Тъй като “чистият “ Android 14 и обвивките на останалите производители, основани на него, пресмятат погрешно количеството заета памет по съставни елементи на системата. Поради това, потребителите виждат прекалено потребление на паметта от системата, което евентуално ги подвежда.

На какво се дължи неправилното установяване на заетата памет в Android 14?

Специалистът по Android Мишал Рахман е разкрил, че логаритъмът на Гугъл за пресмятане на пространството, заемано от систематичните съставни елементи, е неверен. Той извършва командите на обвивката, с цел да сътвори 3GB файл в /data/media/0, който не е файлов път и се употребява за систематичните файлове на Android. Разбивката на паметта на телефона обаче е посочила видимо нарастване от 3GB под System. Тоест, за потребителя операционната система в неговия смарт телефон внезапно стартира да заема повече място.

Това е по този начин, тъй като Android пресмята систематичното вместилище като пространство, употребявано от всяко наличие, друго от категоризираните видове данни (аудио, видео, изображения, документи, кошче, игри и т.н.). Това значи, че показанията на “Система “ съдържат повече Android систематични файлове.

Android 14 също употребява тази неверна логичност за пресмятане на употребяваната памет. Освен това, приложението Files на Гугъл също демонстрира сходно потребление на паметта от систематичните съставни елементи на Android, евентуално тъй като употребява същата логичност на пресмятане.

Тъй като други скинове и фърмуери също разчитат на този логаритъм за пресмятане на заетата памет от Android, те също демонстрират погрешни данни. Само Samsung поправя този проблем с актуализацията на фърмуера One UI 6. Рахман удостоверява, че този фърмуер реалокира некласифицираните файлове в секцията „ Други файлове “ вместо в „ Система “.

Кое подвежда потребителите?

Рахман акцентира и друга забележителна особеност в метода, по който Android пресмята потреблението на паметта и по какъв начин производителите на смарт телефони го популяризират. Повечето хора считат потенциала за предпазване на телефона си в байтове, които могат да бъдат изразени като експоненциална степен от 10. Това значи, че постоянно считаме, че един гигабайт съдържа 1000000000 байта. Производителите на смарт телефони обаче популяризират потенциала на паметта в гигабайти.

Междувременно Android мери паметта в гибибайтове, което е 1073741824 байта, тъй като е показано като експоненциална степен на 2. В резултат на това, 1 гигабайт (GB) е еднакъв на 0,93 гибибайта (GiB).

Поради тази разлика в мерните единици, потребителите на смарт телефони може да си помислят, че конфигурираната операционна система Android заема повече гигабайти, в сравнение с в реалност. В комбиниране с неверното пресмятане на употребяваната памет, междинният консуматор на Android може да мисли, че детайлите заемат доста повече място, в сравнение с в реалност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР