Ако искате да поддържате форма и да водите здравословен начин

...
Ако искате да поддържате форма и да водите здравословен начин
Коментари Харесай

6 здравословни противовъзпалителни закуски

Ако желаете да поддържате форма и да водите здравословен метод на живот, значимо е деликатно да следите диетата си, изключително що се отнася до леките закуски. Противовъзпалителните закуски са апетитен и комфортен метод да поддържате естествената отбрана на тялото си, като в същото време ускорявате метаболизма си и подобрявате здравето на червата.  

Чиа пудинг
 Снимка: Getty Images
Семената от чиа са богати на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, известни със своите противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на възпалението в цялото тяло, написа She Finds.

Плодовете като боровинки, малини и ягоди са богати на витамини, минерали и фитонутриенти, които в допълнение се борят с възпалението и поддържат метаболитната функционалност.

" Чиа пудингите са освен засищащи, само че и чудесни за здравето на червата и възпалението. Семената от чиа са богати на разтворими фибри, които подкрепят метаболизма и храносмилането, както и омега-3 мастни киселини, известни със своите противовъзпалителни свойства ", споделя Каролайн Шнайдер, MS, RD.
Череши и орехи  Снимка: Каролина Грабовска / Pexels
Черешите са богати на антиоксиданти, известни със своите противовъзпалителни свойства, оказват помощ за облекчение на оксидативния стрес и понижаване на възпалението в тялото. В композиция с орехи, които съдържат омега-3 мастни киселини и полифеноли, черешите в допълнение ускоряват своите противовъзпалителни свойства и форсират метаболизма.

„ Ядките и семената, като орехи, ленени семена, семена от чиа и конопени семена, са най-хубавите растителни източници на омега-3 мастни киселини, за които е известно, че понижават възпалението, а също по този начин са богати на фибри, които поддържат метаболизма и здравето на червата. Свържете ядките и семената с пресни плодове за уравновесена закуска “, поучава Шнайдер.
Бадеми в черен шоколад  Снимка: Pixabay
Черният шоколад е богат на флавоноиди, мощни антиоксиданти, известни със своите противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на възпалението и поддържат здравето на сърцето.

Богати на здравословни мазнини, фибри и протеини, бадемите ви държат сити и поддържат постоянни равнища на кръвната захар, като поддържат метаболитната функционалност. Освен това бадемите съдържат пребиотични фибри, които подхранват потребните чревни бактерии и предизвикват хубавичко чревна флора.

„ Черният шоколад съдържа антиоксиданти и флавоноиди, които могат да предпазят клетките ви от увреждане, да понижат възпалението и да подобрят цялостното здраве, до момента в който бадемите съдържат здравословни мазнини и фибри, които поддържат метаболизма и здравето на червата “, споделя Шнайдер.
Чушки с хумус
Чушките са богати на витамин С и други антиоксиданти, които оказват помощ в битката с възпалението и покачват имунитета. Освен това съдържат фибри, които предизвикват здравето на храносмилането и разнообразния чревен микробиом.

Хумусът, изработен с нахут, зехтин и тахан, е източник на хранителни субстанции, който обезпечава протеини, здравословни мазнини и фибри. Нахутът съдържа съединения, които понижават възпалението и усъвършенстват метаболитното здраве.
Несолени слънчогледови семки  Снимка: Freepik
Тези дребни семена са богати на витамин Е, антиоксидант, който оказва помощ за понижаване на възпалението и защищава клетките от оксидативно увреждане. Освен това слънчогледовите семки са добър източник на здравословни мазнини, в това число омега-6 мастни киселини, които, когато се употребяват в подобаващи количества, играят роля в модулирането на възпалението.

Диетологът Лиза Ричардс отбелязва, че с помощта на здравословните мазнини, " изключително мононенаситените и полиненаситените мазнини като омега-3 и омега-6 мастни киселини, слънчогледовите семки имат противовъзпалителни свойства. Тези мазнини оказват помощ в битката с хроничните възпаления, постоянно срещан фактор при затлъстяването и разнообразни метаболитни нарушавания. "  
Кисело мляко
Киселото мляко е освен вкусна и разнообразна закуска, само че също по този начин предлага необятна гама от изгоди за здравето, изключително за червата. Този артикул е богат на пробиотици като лактобацили и бифидобактерии, които са крайъгълният камък на добре уравновесена чревна микробиома. Според диетологът Мишел Саари, „ киселото мляко е от значително значение за уравновесения чревен микробиом, който е от решаващо значение за здравето на храносмилането и имунната система “.

Саари акцентира изгодите от киселото мляко за намаляване, като отбелязва, че комбинацията от протеини и пробиотици освен поддържа здравето на храносмилането, само че също по този начин предизвиква чувството за задоволеност, което го прави скъпа добавка към диета за намаляване. „ Типичната порция съдържа към 12 грама протеин, което предизвиква ситостта и понижава общия банкет на калории, което е потребно за загуба на тегло “, споделя тя.

Освен това Саари отбелязва, че наличието на калций и протеини в киселото мляко може да увеличи термогенезата и метаболизма на мазнините. Това значи, че включването на кисело мляко във вашата диета може евентуално да накара тялото ви да изгаря повече калории, което ще насърчи загубата на тегло.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР