Ако имате собствен двор и градина, вие сте от щастливците,

...
Ако имате собствен двор и градина, вие сте от щастливците,
Коментари Харесай

Заменете препаратите в градината с природни средства

Ако имате личен двор и градина , вие сте от щастливците, които могат да прекарват топлите летни дни и вечери на открито. За да имате здрави и мощни растения, само че без да употребявате фосфати и други нападателни и нездравословни химикали, ето няколко съвета, с които да заместите препаратите:

Препарат от коприва

Това е много публикувана рецепта за препарат, помагащ за растежа на растенията. Тя възстановява придвижването на соковете на растенията, оказва помощ им да преодолеят напрежението и да усвоят по-добре питателните субстанции.

2 кг прясна коприва се заливат с 20 литра дъждовна вода. Прецежда се и препаратът е подготвен за приложимост. Извлек от коприва се употребява и като инсектицид.
 коприва iStock/Getty Images
Оцет

Концентрираният оцет е мощен пестицид, който може да ви избави от нежеланите вредители. Той по традиция се употребява като био препарат за разчистване и стерилизация, само че има необятна приложимост и в градината. За по-добри резултати може да смесите оцета със сок от прясно изстискан лимон.-->

Кафени зърна

Кафени зърна могат да ви оказват помощ в градината. Отделете ги в подобаващ съд, залейте ги с вода и ги оставете да постоят на слънце за известно време. След това ги сложете във фурната на температура към 100 градуса и ще имате био тор.
 градина iStock/Getty Images
Сода за пълзящите бурени

Полейте плевелите с вода, след което ги посипете със содата. Плевелът ще стартира да умира до 2-3 дни. Опитайте се да бъдете оптимално деликатни, защото содата може да попадне върху тревата или някое близо засадено растение.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР