Ако имате проблеми с теглото, имате желание да не качвате

...
Ако имате проблеми с теглото, имате желание да не качвате
Коментари Харесай

Дюнерите са бомба от мазнини

Ако имате проблеми с тежестта, имате предпочитание да не качвате повече килограми, а по-скоро да се отървете от няколкото непотребни, които имате, забравете дюнерите като храна. Дори да не хапнете нищо през целия ден и най-после да изядете небрежно един арабски сандвич от близката дюнерджийница, голямото количество мазнини, които се съдържат в него, ще ви се лепнат като нищо.

Диетолози от английското графство Хемпшир доближиха до стряскащия извод, че една четвърт от дюнер кебапа са мазнини. Според британските специалисти сладкото похапване на дюнер 2 пъти седмично значително покачва риска от развиването на сърдечни болести след 10 години.

 Дюнерите са бомба от мазнини

Хранителният тест на учените включвал проучване на калоричността и състава на известните във Англия храни, в това число индийска и китайска храна, пица, дюнери и пържена риба с картофи.

За изненада на мнозина шампионата държали дюнерите, които съдържали от 111 грама мазнини до 140 грама. За да придобиете визия за голямото количество врагове на тънката талия, които дремят като бомба със закъснител във всеки дюнер, знайте, че оптималната дневна норма на мазнините при дамите е едвам 70 година

 Дюнерите са бомба от мазнини

С други думи, в случай че изядете един арабски сандвич, ще надвишите поти двойно допустимите граници на поеманите мазнини за ден.

Един прегледен образец дава и Дениз Томас, която е съветник по здравословно хранене в Болничния концерн в Портсмут. Тя изяснява, че тези 111 грама мазнини са еквивалентни на 1000 калории, или 1 винена чаша, цялостна с готварско олио.

Лошите последствия от похапването на дюнери може да се компенсира или да се ускори според от останалата част на дневното ни меню. Ако нормално хапваме повечко плодове и зеленчуци през останалото време, няма място за изключително терзание. Но в случай че сме фенове на бързите закуски, на пържени яйца за закуска и чипса, инфарктът ни е съвсем в забрадка вързан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР