Ако имате кутии за храна, които използвате многократно, значи сте

...
Ако имате кутии за храна, които използвате многократно, значи сте
Коментари Харесай

Сложете щипка сол в кутиите за храна, ще се изненадате от резултата

Ако имате кутии за храна, които употребявате неведнъж, значи сте забелязали по какъв начин с времето всмукват миризмата на храната в тях.

Това скапва качеството им и с всеки минал път те стават все по-неподходящи за продължително предпазване на питателните ни артикули. За да премахнете по най-лесния метод неприятната миризма, както и да предотвратите появяването на нова, може да приложите следния трик.
 Производител разкри по какъв начин съхранява зеленчуците, тъй че да не се скапват Производител разкри по какъв начин съхранява зеленчуците, тъй че да не се скапват
Сами може да забележите, че когато отрежете листата на моркова, той няма по какъв начин да покълне. Разрезът ще зарасне, ще образува твърда коричк...

Преди да пандизите капака на измитата и подсушена кутийка за храна, изсипете вътре в нея щипка сол. Едва тогава я затворете и оставете на нормалното място.

Солта ще свърши останалата работа. Тя всмуква неприятната миризма и влагата, като не позволява разпространението на бактерии. Може да прилагате този трик освен с кутии, само че и с буркани и други съдове за храна.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР