Ако има едно нещо, което може да замъглява линията между

...
Ако има едно нещо, което може да замъглява линията между
Коментари Харесай

Да пием малко всеки ден или да прекаляваме през уикенда

Ако има едно нещо, което може да замъглява линията сред другар и зложелател, това е алкохолът. Защото чашата вино елементарно става две. Ако по-късно прибавим и няколко шота, излизането за по пиво в петък вечер, последователно се трансформира в подиуми от " Последния ергенски запой ".

Така неизбежно ще се запитаме дали е по-добре да бъдем трезви през седмицата, като си разрешаваме вечер по чашка, или да му отпуснем края уикенда и за две вечери да наваксаме всичко пропуснато през делниците.

Какво предизвиква несъразмерното пиянство

Прекомерното количество алкохол води до по-висок риск от чернодробно заболяване, което от своя страна поврежда други органи в тялото.

Кофти държание, злополуки, проблеми със съня, проблеми с паметта или пристрастяване към алкохола.

Пиенето на доста количество за релативно къс интервал от време може да докара до алкохолно отравяне/предозиране, че даже и кома.

 Снимка 361036

Колко e прекалено много

Склонни сме да прекаляваме с пиенето, в случай че одобряваме по четири (за жена) или пет (за мъж) общоприети питиета в границите на два часа.

Една общоприета напитка е еквивалентна на към 350 мл елементарна бира, 150 мл вино и 50 мл корав алкохол.

 Как алкохолът въздейства на настроението
Как алкохолът въздейства на настроението

Разни типове, всякакви страсти

Напълно нездравословен ли е алкохолът

Въпреки разногласията, има доста проучвания, които сочат, че алкохолът в дребни количества може да бъде даже потребен. Важното е всичко да се прави с мярка. Според Greatist, пиенето на една или половин чаша вино постоянно понижава риска от сърдечен удар, инсулт и диабет.

Едно изследване даже демонстрира, че умереното пиянство оказва помощ за предотвратяване от деменция. И най-важното - една чаша вино (но не повече) може да ни накара да се усещаме по-привлекателни и с по-голямо самочувствие.

 Снимка 363764

Да не забравяме

Трябва да консумираме алкохол отговорно и умерено (една напитка дневно за дами, две питиета за мъже) и да заобикаляме " отрязването ", когато е допустимо. Но по-важното е да познаваме личното си тяло добре. Преди да отворим бутилката, би трябвало да помислим и за толерантността към алкохола и по какъв начин едно напиване се отразява на нас и нашите близки.

 По какъв брой тъкмо вино би трябвало да пием
По какъв брой тъкмо вино би трябвало да пием

Ползи и вреди от обичаната напитка

Отговорното пиянство значи друго нещо за другите хора. Просто всеки би трябвало да си знае мярката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР