Ако Демократична България“ получи мандат за съставяне на правителство, но

...
Ако Демократична България“ получи мандат за съставяне на правителство, но
Коментари Харесай

Даниел Митов: Ако Христо Иванов не иска да е премиер, ще подкрепим и друга формула

Ако „ Демократична България “ получи мандат за сформиране на държавно управление, само че Христо Иванов не желае да бъде министър-председател, ГЕРБ биха подкрепили и друга формула, съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Добронамерено го предложихме за министър председател “, добави той в отговор на изразената по-рано позиция от Иванов, че когато се посочва претендент от друга партия, това се прави за да бъде отстранен.

По думите на Митов, в случай че Демократична България получи мандат, ще има късмет да се трансформира във водещ фактор.

„ Ще се отвори опция Демократична България да се трансформира от ремарке на „ Продължаваме промяната “ във влекач, лидиращ фактор, носеща структура на бъдещо ръководство “, разяснява Митов.

Той уточни, че ГЕРБ биха взели участие преди всичко в диалози за политическите цели и едвам по-късно за състав на държавно управление.

Депутатът увери, че от ГЕРБ са отворени и за диалог по правосъдната промяна, само че в случай че ще се прави такава, тя би трябвало да е всеобхватна и холистична:  да се обсъдят промени във всяка сфера  – юридическото обучение, следствието, прокуратурата, съда.

Необходимо е всички тези съставни елементи да се прегледат взаимно, а не да се пипа тук и там,  да се нагласяват избрани детайли и да нападат избрани персони, разясни Митов. 
Той добави, че е сега се в правната комисия на Народното събрание се движат законодателни начинания, свързани със правосъдната промяна.

„ Ние не сме спирали да приказваме по тази тематика “, означи депутатът от ГЕРБ.

Той изрази утвърждение за препоръчаната от Христо Иванов формула за техническо държавно управление.    

Даниел Митов подсети, че от ГЕРБ също са предложили такова държавно управление и то е получило поддръжка от 115 народни представители – „ малко не доближи “. 
Той сподели още, че Демократична България може да изиграе роля да се добави недостигащата поддръжка за сформирането на постоянно държавно управление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР