Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам

...
Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам
Коментари Харесай

Руският посланик Елеонора Митрофанова: ГЕРБ е дракон, но свой дракон 


„ Ако бях български жител, бих гласувала за този, който разбирам – за „ не поддържам никого “ или Костадин Костадинов “ – сподели съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова в изявление за Мартин Карбоски за неговия видеоблог.

„ Защо бих постъпила по този начин ли? Защото може би от всички да ги назовем условно опозиционни партии, той най-малкото изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има уравновесен метод във външната политика “, изясни още Митрофанова.

Интервюто е оповестено в сряда – денят, в който в Народното събрание Асен Василев от „ Продължаваме промяната “ намерено назова „ Възраждане “ прокремълска партия. Митрофанова обаче пази Костадинов и отхвърля той да съставлява ползите на Москва.

„ Не, не бих споделила, че той съставлява съветските ползи в България. Може би – „ Русофилите “. Да, несъмнено. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е (Николай) Малинов “, дава отговор Митрофанова.

„ А финансирате ли Малинов “, пита Карбовски.

„ Не, как… Не. Ние от посолството не финансираме никого “, отвръща тя. На няколко пъти в изявлението Митрофанова акцентира, че Русия няма пари сега да заплаща нито на политици, нито на публицисти.

Руската посланичка прави и къс разбор на политическата обстановка в България.

„ ГЕРБ е партия, която е била в ръководството задоволително дълго време, има своите мощни страни, по тази причина и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, по какъв начин да го кажа- това е змей, само че собствен змей. Политическа партия изгубиха много от позициите си, само че в коалиция с Демократична България получиха положителни проценти, само че те също към този момент са познати лица “, споделя тя. Митрофанова разгласи, че хората желали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които приказват, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.

„ Класиката споделя, че стопанската система ръководи политиката, само че в този момент политиката в огромна степен ръководи стопанската система. И за жалост на тази база, икономката потъва “, разяснява Митрофанова актуалните връзки сред Москва и София, откакто Русия атакува Украйна и разгласи България за вражеска страна.

„ А ние ще отидем ли на фронта? Как мислите? “, запита Карбовски.

„ Мисля, че народът ще въстане “, отговори Митрофанова. „ Ще въстане, ще е срещу, несъмнено “, добави тя.

„ От началото на войната България е доставила въоръжение на Украйна на сумата два и половина милиарда $ “, разкри Митрофанова.

„ Вашият военно индустриален комплекс бележи растеж на облагите почти 173%, спрямо предходната година “, добави още тя.

Отказа ли се Русия от Европа? – попита Карбовски.

„ Ние се преориентираме преди всичко стопански към Изток. Ние сме евро-азиатска страна, само че не можем да се откажем от своята еднаквост. Мисля, че ще мине време и ще си идат днешните политически елити. ще минат десетина години и всичко последователно ще си пристигна на мястото.

Запитана дали има заплаха България да бъде въвлечена във война против Русия, Митрофанова дава отговор: „ Мисля, че подобен риск не съществува. Но това не зависи, нито от Лавров, нито от Путин.Това зависи от вашето управление и позицията ви към Съединени американски щати. “

„ Дай Боже, да няма Трета международна война “, добави още тя.

„ Никога не сме плащали на никакви тролове, в действителност нашите финансови запаси са лимитирани. Всичко е ориентирано към военните потребности и обществените заплащания. В нашата политика в никакъв случай не е имало нещо сходно,нито пък във външната ни политика. Нямаме пари за български тролове, даже и за публицисти “, твърди още Митрофанова в изявлението пред Карбовски.

„ Народът в Русия не усеща, че се организира военна интервенция. Ще ви дам и някои забавни данни. През 2022г., една година след началото на войната, ние сме на 6-о място по вътрешен брутен артикул, на 9-о по безспорни числа в света, а в Европа на второ място.

Хората, които си мислят, че Русия е слаба, имат доста повърхностна визия. Европа не е наясно, те виждат единствено руснаците, които са в Европа и харчат парите си там.

Ние сме в топ 10 в развиването на науката, робототехниката, изкуствения разсъдък. В топ 20 по развиване на ИТ технологиите и на 23-о място в рейтина на най-хубавите страни в света по данни на US News Word Roport.

Когато се въвеждаха глобите, се говореше, че Русия ще сгромоляса, а някои даже съпоставиха Русия с бензиностанция. (бел. ред. „ Какво има Русия? Има нефт и газ, има и оръжия. И в действителност наподобява на една бензиностанция с ракети “. Думите са на тогавашният министър-председател Кирил Петков във връзка съветската военна инвазия в Украйна.)

Всички тези политици са в неточност “, уточни още Митрофанова.

Усилено работим за заменяне на вноса, освен това с необикновено движение. Руският дипломат у нас уточни, че не се съмнява, че съветската стопанска система ще издържи.

Прогнозата беше, че ще има 20% спад, а спадът е едвам 2%. Ние сме голяма страна, с големи запаси.

Русия няма да загине, акцентира още тя.

Е вропа от дълго време към този момент не е субектна. Тя беше изцяло подвластна, във всички случаи по въпросите свързани за сигурността от Съединени американски щати и ние прелестно знаем това. Санкциите въведени от Европа и освен, отхвърли от съветски газ и нефт, в действителност докара до това, че те сами се наказаха, сподели съветският дипломат.

Митрофанова уточни, че не просто не са положени старания да бъде предотвратен военния спор, а даже е подтикван към него.

„ През всички тези 8 години, още през 2014 година, беше ясно, че това няма да свърши добре. Обвиняват ни, че неоснователно и ненадейно сме нападнали Украйна, само че това не е по този начин. Украйна беше концентрирала 150 хилядна армия подготвена да нападна Луганск и Донецк. За осем години Украйна построи три мощни линии на защита.

Трябваше да се извършват единствено два пункта и всичко това нямаше да се случи, добави още тя.

Според съветския дипломат у нас това са Минските съглашения и неутралният статут на Украйна, оповестява 24 часа.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР