Airspy се завинтва върху горната част на съществуващия винтил(снимка: SKS

...
Airspy се завинтва върху горната част на съществуващия винтил(снимка: SKS
Коментари Харесай

Airspy следи налягането в гумите, докато колоездачите карат


Airspy се завинтва върху горната част на съществуващия винтил
(снимка: SKS Germany)

За всеки колоездач е значимо да поддържа вярното налягане на въздуха в гумите на колелото си, само че всекидневно това се случва единствено по един метод – със прекъсване и притискане на гумата с палец и показалец. Това не е изключително комфортно, когато човек кара и не може да спре, а има подозрение, че нещо не е наред с гумите, да вземем за пример минал е през скалист сектор. Airspy дава обещание да помогне, като непрестанно следи налягането в гумите и уведомява лидера за евентуални проблеми.

Всяка джаджа се състои от две елементи: цилиндричен модул за премерване на налягането, който се завинтва върху горната част на съществуващия винтил, и електронен модул, който се притиска към първия модул. Той се закрепва крепко за най-близката спица.

Веднага откакто гумата стартира да се търкаля, Airspy се включва, като непрестанно следи налягането в гумите. Така джаджата комуникира с съпътстващото я смарт телефон приложение или със съчетаем Garmin велосипеден компютър.
още по тематиката
Докато гумата е в границите на +/-15% от авансово избраното ѝ оптимално налягане, екранът на обвързваното устройство демонстрира знак на гумата със зелен цвят. Ако налягането е с 15 до 25% по-ниско обаче, се чува тревога и признакът на гумата става жълт. Ако налягането падне с повече от 25%, алармата алармира и признакът става червен.

Устройството Airspy автоматизирано се изключва, в случай че колелото не се движи 10 минути. Не се постанова джаджата да се смъква от винтила при напомпване на гумите – тя си стои там и служи като дигитален манометър в действително време. Твърди се, че уредът работи с акуратност до плюс-минус 1 % от действителното налягане в и е съчетаем както с гуми за шосейни бегачи, по този начин и с планински колела при налягане от 120 PSI / 8,3 бара.



Освен това производителят твърди, че Airspy е водо- и прахоустойчив и че тежи не повече от 18 грама. Захранването се обезпечава от „ монетна ” батерия CR2032, която би трябвало да е обезпечи към 500 часа приложимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР