Ахмед Доган е оставил домашно на премиера Бойко Борисов за

...
Ахмед Доган е оставил домашно на премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Доган оставил домашно на Борисов за Нова година, тълкува Илхан Андай

Ахмед Доган е оставил домашно на премиера Бойко Борисов за Нова година - да направи точните сметки кое ще му отнеме повече електорат - дали в случай че получи поддръжката на Движение за права и свободи в един кабинет на малцинството или в случай че Патриотите излязат от властта и влязат в ролята на съпротива.
Така Илхан Андай разяснява пред bTV речта на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че в случай че вотът на съмнение към кабинета " Борисов 3 " мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за ръководството на страната.

Според Андай речта на Доган е била разбрана вярно. Впоследствие обаче всички са развили други тези, които са били преференциални за тях. По думите му в случай че Борисов реши, че Патриотите няма да откъснат проценти от неговия електорат, през 2018 година може да е податлив да направи ново държавно управление с поддръжката на Движение за права и свободи.

Припомняме, на 21 декември почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган съобщи, че в случай че вотът на съмнение към държавното управление мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за ръководството на страната.

На идващия ден зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов удостовери думите на Доган, само че изрично отхвърли сред ГЕРБ и Движение за права и свободи да е имало някаква спогодба или диалози. По думите му Движение за права и свободи имат проблеми само с присъединяване на патриотите във властта, а не с ГЕРБ.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов също показа, че поддържа думите на Доган, че настоящето ръководство няма опция.

По-различно беше мнението обаче на водача на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова. По нейно мнение Бойко Борисов е помолил Ахмед Доган за помощ и я е получил. Въпреки това избор на съмнение ще има. Според водача на алените министър председателят се е тормозил от напрежението в страната, идния избор на съмнение за корупцията и от разнобоя с патриотите в упарвляващата коалиция. За това Борисов помолил Доган за помощ и я получил, като по този метод оставя Българска социалистическа партия единствена съпротива и алтернатина на ръководството.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайь пък разяснява, че всички са разбрали думите на Доган неправилно. Според Карадайь посланието на Доган било, че единствено Движение за права и свободи е подготвена да ръководи страната, само че единствено това не е задоволително. Трябвало да се разбере, че Българска социалистическа партия не е подготвена, а не, че ГЕРБ е незаменима. Ставало ясно, че Движение за права и свободи не е подготвена да ръководи по условията на днешното време, само че те се подготвяли за това.

Андай разяснява и бежанския поток към Европа. По думите му войната към този момент е свършила и всички, които са желали да поемат към Западна Европа, са го създали. Според Андай оградата на границата ни с Турция е по-сигурна, а министър председателят Борисов е направил доста за това Ердоган да не пуска бежанци към България, макар че по този метод е изгубил проценти поради положителното си отношение към южната ни съседка.

" Ние продължаваме пък да връщаме " гюленисти ", за което ни благодарят ", отсече Андай и добави, че за това няма публична информация, само че на конгрес правосъдният министър на Турция показал, че множеството съседки на страната оказват помощ такива хора да се връщат там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР