Агенцията за борба с корупцията на Малайзия заяви, че разследва

...
Агенцията за борба с корупцията на Малайзия заяви, че разследва
Коментари Харесай

Малайзийският антикорупционен орган разследва бивш финансов министър за злоупотреба с власт

Агенцията за битка с корупцията на Малайзия съобщи, че проверява Даим Зайнудин, някогашен финансов министър и основен съдружник на някогашния министър-председател Махатхир Мохамад, за корист с власт от страна на страната и закони за пране на пари.

В изказване, оповестено в събота, Малайзийската комисия за битка с корупцията (MACC) удостовери медийните известия този месец, че е конфискувала Ilham Tower, 60-етажна постройка в столицата на Малайзия Куала Лумпур, като част от следствието си против Daim.

Даим, 85-годишен, сподели в изказване в четвъртък, че отхвърля всички непозволени дейности и сподели, че не е бил осведомен какво закононарушение хипотетично е направил макар многократните запитвания до MACC.

Той също по този начин разказа следствието против него като „ политически лов на вещици “, воден от антикорупционната организация и премиера Ануар Ибрахим.

Ануар, който пристигна на власт предходната година, даде обещание да изкорени корупцията на високо равнище. През март тази година  той даде обещание да се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР