Агенцията по храните на ООН предупреди, че около 47 милиона

...
Агенцията по храните на ООН предупреди, че около 47 милиона
Коментари Харесай

47 милиона души по света са на крачка от глада

Агенцията по храните на Организация на обединените нации предизвести, че към 47 милиона души в над 50 страни по света са на крачка от глада, предаде  БГНЕС.

“Войната, икономическите разтърсвания и все по-масовите климатични промени и утежняването на околната среда всяка година тласкат милиони хора към беднотия и обезсърчение “, съобщи изпълнителният шеф на Световната продоволствена стратегия Синди Маккейн пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

До 783 милиона души не знаят по кое време и дали въобще ще могат да се хранят още веднъж.

“Броят на децата, попаднали в хватката на глада, е поразителен: счита се, че 45 милиона деца на възраст под 5 години страдат от остро недохранване “, сподели тя.

Маккейн съобщи, че намаляването на филантропичното финансиране от страна на държавните управления принуждава организацията на Организация на обединените нации да направи мъчителния избор да понижи питателните дажби за милиони уязвими хора.

„ Предстоят нови съкращения. Това е новата действителност за филантропичната общественост – нашата нова нормалност “, сподели тя.

Маккейн прикани Съвета за сигурност да бъде съдбоносен в потреблението на пълномощията и въздействието си, с цел да сътвори по-добри условия, които ще разрешат на публично-частните партньорства да процъфтяват.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР