Агенция Тренд съобщи: 56% от българите са на мнение, че

...
Агенция Тренд съобщи: 56% от българите са на мнение, че
Коментари Харесай

Заркова: Какво целеше проучването на мнението на хората за медийната свобода?/

Агенция „ Тренд ” заяви: 56% от българите са на мнение, че 111-тото място на България по независимост на медиите е справедливо. Е, и?
Това не е вест за първа страница, както се споделяше преди социолозите да извадят вестниците от листата на средствата за всеобща информация. Щеше да е вест, в случай че беше нещо, което някой не знае.
 Ние сме отговорни за наглостта на мултаците, още ли ще ги поносим? Ние сме отговорни за наглостта на мултаците, още ли ще ги поносим?
Ние сме отговорни за нарушената си независимост, сътрудници, тъй като продължаваме да поносим политически наглеци като мултака Рашидов. Преминавали...
А какво е тогава? Реклама? Щеше да е реклама, в случай че бяхме не на 111-то, а на 1-вото от 180-те места в тая ранглиста.
Да не би пък да е засегнатост? Да не би фондацията „ Конрад Аденауер ” да желае преднамерено да ни обиди, като поръчва на „ Тренд ” да ни уведоми за несвободата, която ни души? Ако за това германците си дават парите, значи са наивници. Ние да се обидим?! Ние?! Абсурд! Ние като народ не се обидихме, когато личният ни министър председател ни назова „ тулупи ”; като публицисти не се обидихме, когато ни назова „ мисирки ” – и освен не се обидихме, ами взехме и сами себе си по този начин да назоваваме! – та ще се обидим от някакви си социолози, на които имаме вяра, колкото те на нас, т.е. по никакъв начин.
Тогава да не е предизвестие – че губим цивилен права? Щеше да е предизвестие, в случай че не беше реалност.
Последно: да не е сигнал, че гоним последния трен на демокрацията?Ако е това, благодаря. Ние, хер Ханс, евра си нямаме, ум си имаме. Нашата национална мъдрост гласи: „ Ако си изтървал влака, ще хванеш на босия цървулите. ”
 Доклад показва десетте страни с рискова цензура върху медиите Доклад показва десетте страни с рискова цензура върху медиите
Еритрея е страната с най-силна цензура върху медиите в света, гласи отчет на американския Комитет за отбрана на публицистите, изследва...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР