Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители
Коментари Харесай

По програма Интеррег Румъния - България ще се рехабилитират 17 км пътища в Северна България

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за избор на реализатори при рехабилитацията на 17 километра пътища в Северна България. Със средства от стратегия Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 година и държавния бюджет главно ще се ремонтират 7,7 км от второкласния път II-81 Берковица - Монтана (от км 86+289 до км 94+000) в област Монтана и 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия (от км 14+786 до км 24+150) в област Плевен. Индикативната стойност на поръчката е 10 361 134 лева без Данък добавена стойност. Срокът за приемане на офертите е до 17:30 ч. на 21 януари 2019 година

На третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия - в правата Долна Митрополия - Победа - Подем, ще бъде напълно сменена пътната настилка, хоризонталната маркировка, пътните знаци и ограничаващите системи. Ще бъде ремонтиран и мостът над р. Барата в град Долна Митрополия, който е с дължина 10 м. Индикативната стойност на ремонта е 5 928 230 лева без Данък добавена стойност.

Основният ремонт на път II-81 Берковица – Монтана в правата Боровица-Благово включва замяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничаващите системи и пътните знаци. Габаритът на стеснен сектор от пътя с дължина 35 м ще бъде уголемен и ще се ремонтиран мостът над р. Бързия, с дължина 102 м. Индикативната стойност на строително- монтажните работи е 4 432 904 лева без Данък добавена стойност.

Второкласният път II-81 София - Петрохан - Лом е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Подобряването на положението на път II-81 е измежду целите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и сега по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София. С сполучливото довеждане докрай на обекта ще бъде освежен целият проход „ Петрохан “, защото правата на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 година по стратегия „ Транзитни пътища V “.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР